Nemunas fotografijose: svarbiausia – upė

  • Teksto dydis:

Visus, kurie gyvena prie Nemuno arba gali jį pasiekti rytoj, balandžio 9 d., kviečiami dalyvauti Lietuvos geografų draugijos akcijoje nufotografuoti Nemuną.

Lietuvos geografų draugijos akcija "Lietuva – Nemuno kraštas" yra tarptautinės geografiją populiarinančių renginių platformos "Geografijos naktis" dalis. Ta proga visi, kas gali ir nori, kviečiami daugiau sužinoti apie Nemuną ir drauge sukurti 2021 m. balandžio 9 d. Nemuno fotografijų žemėlapį – taip visi apkeliausime Nemuno slėnį ir pamatysime jį daugelio žmonių akimis.

"Lietuva – Nemuno kraštas, svarbu sužinoti daugiau apie šią upę. Kam karantino sąlygos leidžia, pabūkime prie Nemuno, pajauskime jo galią, apgalvokime, kuo jis mums svarbus ir pademonstruokime savo įspūdžius geografiškai", – ragina Lietuvos geografų draugija ir kviečia balandžio 9 d. nufotografuoti Nemuną nuo tiltų, apžvalgos ir bažnyčių bokštų, piliakalnių, kelių, iš pakrantėje esančių savo namų, nuo įrengtų ir laukinių pakrančių, iš salų, iš dronų ir iš dar aukščiau. Akcijos organizatoriai prašo portretinių Nemuno fotografijų, kurių pagrindinis akcentas – pati upė.

"Tegu tai bus ne žmonių, ne medžių, ne paukščių fotografijos, tegu jose matosi Nemuno krantai, visas slėnis, vaga, kilpos ir vingiai, santakos su kitomis upėmis (intakai), tėkmės sūkuriai ir vandenyje atsispindintys debesys, salos, sėkliai, senvagės, paplūdimiai, užliejamos pievos ir šalia esantys dirbami laukai, miškai, piliakalniai, miestai ir kaimai, užtvankos, tiltai, krantinės ir prieplaukos, laivai ir pan.", – skelbia Lietuvos geografų draugija.

Fotografijas bus galima siųsti naudojantis specialia Lietuvos geografų draugijos sukurta anketa, prieinama šioje nuorodoje, kuri bus aktyvuota 2021 m. balandžio 9 d. nuo 7 val. ryto iki 23.59 val.: https://survey123.arcgis.com/.../309b47be99124c6b8adbf294...

Anketoje reikės nurodyti fotografavimo taško adresą, apibūdinti vietą, kurioje fotografuota, minučių tikslumu nurodyti fotografavimo laiką, parašyti, kuris tai upės krantas ar kita vieta. Jei fotografuojate nuo tilto, nurodykite, pasroviui ar prieš srovę. Fotografavimo vietos koordinates reikės pažymėti žemėlapyje ir trumpai pakomentuoti, kodėl fotografuota būtent čia, kuo jums svarbus Nemunas.

Pateikčių skaičius nėra ribojamas, tačiau organizatoriai prašo vieno asmens ar iš vieno įrenginio neteikti daugiau kaip dešimties fotofiksacijų.

"Pasidalykite šia idėja su draugais, pakvieskite juos dalyvauti! Jei turite draugų Rusijos Federacijoje, Baltarusijoje, paprašykite prisijungti ir juos", – siūlo Lietuvos geografų draugija.

Pateikusieji savo kontaktus (jie nebus rodomi visiems svetainės lankytojams), dalyvaus fotografijų konkurse, o trims geriausiems darbams Lietuvos geografų draugija skirs prizus.

Savo ir kitų įamžintus vaizdus, komentarus bus galima pamatyti specialiame žemėlapyje "Lietuva – Nemuno kraštas", kurio nuorodą akcijos organizatoriai žada pateikti balandžio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o kur čia tos vietos kur žmonės nuskendo ? krysai merui su tarybos šutve , nusprendus nusispjauti į saugumą

Tai malonus akiai vaizdelis,be aptvėrimo

Tai malonus akiai vaizdelis,be aptvėrimo portretas
Ši nuotrauka padaryta kai Nemuno atkarpa dar nebuvo atitverta tvora nuo Kauniečių.Dabar vaizdelis kitoks.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių