A. Orlova: „Akacijų alėjoje“ dalinsiuosi savo asmeniniu pasauliu

  • Teksto dydis:

Liepos 11 d. Kulautuvos pušų amfiteatre publikai sielą atvers bardų festivalio „Akacijų alėja“ debiutantė, raudonplaukė, piešianti teptuku drobėje ir pirštais rojalio klavišuose. Su dainininke Alina Orlova kalbamės apie festivalį ir apie žinutes, kurias ji siųs savo klausytojui.

– Būsite bardų festivalio „Akacijų alėja“ debiutantė. Kokį vaizdinį iš pasakojimų, nuotraukų, tekstų apie šį renginį esate susidariusi?

– Turbūt geriausia į šį klausimą bus atsakyti jau vykstant festivaliui. Virgis Stakėnas pasakojo, kad festivalis vyksta labai gražioje vietoje, čia skamba labai graži muzika. Grosiu viena pianiniu gamtoje. Manau, bus smagu.

– Kiekvienu pasirodymu kūrėjas neša kažkokią žinutę. Skirtingoje aplinkoje ta žinutė gali būti skirtinga. Kokia ji bus dainuojamosios poezijos mylėtojui Kulautuvos pušų amfiteatre?

– Pati muzika yra žinutė. Į Kulautuvą atsinešiu savo nuotaikas, dalinsiuosi asmeniniais pasauliais.

– Kokioje įdomiausioje vietoje esate koncertavusi?

– Teko koncertuoti ant jūros kranto, bažnyčiose. Kažkokių ypač išskirtinių vietų kol kas dar nebuvo – gal gyvenimas dar jų atneš. Labai retai tai darau, bet mėgstu groti gatvėje. Tai – laisvesnis formatas. Įdomu, kad nėra apribojimų, matai judantį žmonių srautą. Viskas yra labai natūralu.

– Jūsų asmeninis daiktas taps festivalio Muzikinės šlovės muziejaus eksponatu. Šiame muziejuje žiūrovo akis džiugina jubiliejiniai „25 let Mašine Vremeni“ marškinėliai (1994 m.), Vytauto Kernagio rankraštis „Rugpjūčio žemuogės“, Kosto Smorigino iš Japonijos parsivežtas spiningas, Algirdo Kaušpėdo pirštų antspaudai ir kiti eksponatai. Eksponatas, kuris šiemet papildys šį muziejų, bus A. Orlovos plaukų sruoga. Kokią reikšmę Alinai turi plaukai?

– Plaukai – skiriamasis mano ženklas. Įvaizdžio dalis, o gal ir gyvenimo būdo išraiška. Esu natūrali raudonplaukė. O raudonplaukiai žmonės yra impulsyvūs, gal net kitokie. Niekada savo plaukų spalvos nekeičiau. Karjerą pradėjau trumpais plaukais, dabar juos auginu. Tiesa, būdama vaikas truputį išgyvenau dėl jų spalvos, tačiau dabar jie – neatskiriama mano dalis. Kai groju, jie nuo muzikos banguoja (juokiasi – red. past.).

– 15 metų festivaliui – nemaža patirtis. Tačiau kartu tai yra ir nemažas iššūkis. Ko svarbiausia neprarasti, kam reikia skirti kryptingą dėmesį jo rengėjams?

– Neprarasti iniciatyvos ir kantrybės. Tai, kad festivalis vyksta tiek metų, – didelis pasisekimas, renginio stiprybė. Visada atsiras žmonių, kurie bus kuo nors nepatenkinti. Tačiau festivalis turi mainytis, būti nuolat gyvas. To ir linkiu neprarasti – tegul „Akacijų alėja“ nuolat kinta.


Bardų festivalio „Akacijų alėja“ rengėjai – Kauno rajono savivaldybė ir „Combo United Service“ – liepos 11 d. žada didelę dozę pačių geriausių emocijų, gausybę naujovių ir atgaivą kiekvieno atvykusiojo sielai. Platesnė informacija skelbiama www.akacijualeja.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių