Pereiti į pagrindinį turinį

Padūkėlis peliukas kviečia kurti spektaklį

2014-03-14 04:30
DMN inf.
Lėlių teatro nuotr.

Šį sezoną Kauno valstybinis lėlių teatras ypatingą dėmesį skiria edukacinei teatro misijai. Vienas tokių renginių vyks ir šį savaitgalį.

Sekmadienį Valerijos ir Stasio Ratkevičių lėlių muziejuje įvyks spektaklio "Peliuko pasakų dirbtuvėlė" premjera, kuri supažindins žiūrovus su lėlių spektaklio kūrimo procesu: kas ant ilgo siūlo veria pasakos istoriją, nupiešia pasakų personažus, gamina lėles ir dekoracijas, kuria muziką ir sustyguoja visas spektaklio dalis.

Mintį parodyti teatrą vaikams iš paprastai jiems nematomos pusės spektaklio režisierė Gintarė Radvilavičiūtė atsivežė iš "Karakumų Asilėlio teatro" stovykos Klaipėdoje.

"Patirtis rodo, kad galimybė pamatyti, kaip gimsta spektaklis ir patiems tapti jo kūrėjais, suteikia daugybę gerų emocijų, skatina kūrybiškumą, išlaisvina fantaziją, todėl jau išbandytą idėją nutariau pritaikyti ir Kauno lėlių teatre", – sakė G.Radvilavičiūtė.

Spektaklyje vaidinanti Lėlių muziejaus šeimininkė Elena Žekienė džiaugiasi, kad po ilgos pertraukos muziejus galės pradžiuginti mažuosius smalsuolius nauja edukacine programa ir tiems, kam įdomu praskleisti lėlių teatro uždangą, kviečia užsukti į Padūkėlio peliuko dirbtuvėles. Spektaklyje lėles kalbinti E.Žekienei padės Audronė Grėbliauskienė  ir Jolita Ross.


Kas? spektaklis "Peliuko pasakų dirbtuvėlė".
Kur? V. ir S.Ratkevičių lėlių muziejuje.
Kada? kovo 16 d. ir 30 d. 14 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų