Pasiilgusiems klasikos – tiesioginė Kauno simfoninio orkestro koncerto transliacija

  • Teksto dydis:

Balandžio 17 d., šį šeštadienį, 18 val. Kauno miesto simfoninio orkestro atlikėjai tiesioginės internetinės transliacijos metu kvies pasimėgauti klasikos vėjais.

Neabejotinai didžioji dalis visuomenės be galo pasiilgo gyvų pasirodymų, tiesioginio susitikimo su menininkais ir jų kūryba, kuri suteikia neišmatuojamą teigiamų emocijų pliūpsnį. Kiekvienam menininkui, kūrėjui ar atlikėjui taip pat sunku išgyventi šį laikotarpį, kuriame nėra jausmais ir naujomis patirtimis pripildyto bendravimo su žiūrovais. Gyvai atliekama muzika tarp klausytojo ir atlikėjo sukuria žodžiais neapibūdinamą energiją, kuri tiek patį atlikėją, tiek klausytoją pakylėja virš kasdienybės.

„Pandemija į orkestro kūrybinę veiklą įnešė vis dar nesibaigiančios nežinomybės jausmą, kuris baugina ir neleidžia gyvai atliekamos klasikinės muzikos grožiu dalintis su klausytojais. Buvome parengę daugybę koncertinių programų su išskirtinio talento muzikais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, tačiau jas teko atšaukti arba perkelti į vėlesnį laiką. Negalėdami klausytojų pakviesti į koncertų sales nusprendėme ieškoti kitų būdų, kurie šiuo nelengvu metu leistų juos nudžiuginti orkestro atliekama muzika“, – sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Negalėdami klausytojų pakviesti į koncertų sales nusprendėme ieškoti kitų būdų, kurie šiuo nelengvu metu leistų juos nudžiuginti orkestro atliekama muzika.

Klasikinės muzikos mylėtojai šį orkestrą įprastai mato pilna sudėtimi ir girdi atliekant didžiuosius bei sudėtinguosius klasikos grandų opusus. Tačiau vis dar nesibaigiantis karantinas skatina būti išradingais ir ieškoti naujų, galbūt neįprastų būdų, savo atliekama muzika džiuginti tuos, kurie yra išsiilgę gyvo skambesio. Todėl orkestro atlikėjai, susibūrę į styginių ir pučiamųjų ansamblius bei duetus, lyg lengvą ir gaivų, o kartais atšiaurų ir stingdantį pavasario vėją tiesioginės transliacijos metu paskleis klasikinės muzikos dvelksmą. Nes kaip jie patys sako, geriau pagalvojus abu šiuos dalykus vienija bendras bruožas – nei vieno negalima matyti, bet jie abu puikiai jaučiami.

Koncerto metu skambės W. A. Mozarto Divertismento B-dur, K. 137 2-oji dalis, R. Glièro Trys pjesės smuikui ir violončelei, op.39, R. Strausso Styginių sekstetas iš operos „Capriccio“ op. 85 ir Ch. Gounod „Mažoji simfonija“, op. 216.

Koncertą „Klasikos vėjai“ klausytojai galės stebėti nemokamai Kauno miesto simfoninio orkestro „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių