„Pažaislio liepų alėjos vakarai“: Karietų aikštę sudrebino „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Kaitrų trečiadienio vakarą ant Pažaislio Karietų aikštėje pastatytos scenos dar kartą užlipo koncertų ciklo senbuviai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Pernai M.A.M.A. apdovanojimuose metų grupe pripažinti nenuilstančia energija pasižymintys vyrukai dar kartą įrodė, kad parako jiems  tikrai netrūksta. Publikos meilės, beje, irgi.

„Nebesuskaičiuosime, kiek esame buvę būtent čia, Pažaislyje. Kiekvienąkart į tokius renginius atveda širdžiai maloni atmosfera, kokybiška muzika. Vienu žodžiu, tai yra tarsi malonumas sielai, kuriai irgi reikia truputį maisto. Tiesa, kruopščiai renkamės į kuriuos pasirodymus eiti, o į kuriuos ne. O šita grupė labai patinka. Jos muzikos šioje alėjoje dar neteko klausytis“, – mintimis prieš koncerto pradžią dalinosi penkiasdešimt metų vienas kitu besidžiaugiantys Aloyzas ir Skaidra.

Žmonės kilo nuo kėdžių

Visai netrukus, t. y. šiek tiek po 19 valandos, prasidėjo tikras vakarėlis, kurio nepažabojo net alinantis karštis.

„Čia yra Lietuvos Majamis. Praktiškai visą parą kepina saulė“, – nuskambėjus pirmiesiems akordams pajuokavo pagrindinis vokalistas. Humoro renginio metu nestigo taip pat, kaip ir nuoširdaus juoko, kuris tik ir leido daugeliui pasijusti it namuose.

Instrumentų skambesys ir pasitikėjimo kupini vokalistų balsai nuo pat pirmų koncerto sekundžių privertė nuo kėdžių pakilti didžiąją dalį publikos. Skambant tokiems kūriniams, kaip antai  „Mažulė“, dūko ir ištikimiausieji gerbėjai, ir tie, kurie vakaro karalių gyvo garso koncerte apsilankė pirmąkart.

Koncertui įsibėgėjus vienas gražesnių momentų saulės atokaitoje pasitaikė vos tik pasigirdus gerai atpažįstamo kūrinio „Į Venesuelą“ natoms. Tuo pat metu dainininkai, atrodė, galėjo ilsėtis, nes šiems talkino puikiai žodžius mokanti publika.

Tiesa, klausytojus linksmino ne vien tik greitesniu tempu pasižymintys trankūs kūriniai, bet ir pačios grupės bendravimas su auditorija. Pakeltos rankos, skambios ovacijos bei šūksniai šokių metu nesiliovė tol, kol nesibaigė pirmoji koncerto dalis.

„Geresnei nuotaikai tokia muzika – kaip tik“, – pertraukos metu su neblėstančia šypsena veide pasakojo renginio dalyvė Dana.

Vakaras, kupinas jautrių momentų

Antrosios koncerto dalies pradžią vainikavo kūrinys „Sma-Gi“. Kaip buvo galima matyti, visiškai nusiraminti per 15 minučių trukusią pertrauką renginio dalyviams nepavyko.

„Šalia vienuolyno vakarėliai… Ot laikai atėjo!“, – ir vėl progos pajuokauti nepraleido „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Saulei besileidžiant, netrūko ir romantiškų akimirkų. Publikoje 5-erių metų susipažinimo sukaktį šventę renginio dalyviai Greta ir Karolis buvo pasveikinti gausiais visų renginio dalyvių plojimais. Tuo tarpu grupė,  pasinaudodama neeiline proga, įsimylėjėliams paskyrė dainą „Žilvitis“.

Koncerto pabaigoje, kaip buvo numatę atlikėjai, suskambo paskutinis kūrinys „Mangai“, tačiau įsimintino vakaro taip greitai nenorėję užbaigti įsiaudrinę klausytojai vieningai prašė kūrinių pakartojimo. Tokiomis reakcijomis pamaloninta grupė padovanojo publikai ne tik savo repertuaro perliukų, bet ir improvizaciją, padabintą pučiamųjų instrumentų garsais: skambėjo pasauliniu mastu atpažįstamos melodijos.

„Iš tikrųjų, energijos dabar turime kur kas daugiau nei prieš koncertą. Ją mums kaskart padovanoja žmonės, o pati atmosfera… Atrodo, lyg nebūtų jokių virusų. Kol grojame, visiškai pamirštame apie tai. Nors pernai publika dar buvo susikausčiusi, dabar, vasaros metu, visiškai atsipalaidavusi. Vienaip ar kitaip, jaučiamės puikiai. Šitas pasirodymas buvo geras ir galingas, o kitą kartą pavarysim dar geriau!“ –  po įsimintino vakaro kalbėjo grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ muzikantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ portretas
- tai patys atspėkit, kas?

klanas dirba

klanas dirba portretas
Krėpštų klano rezultatas,dvokiantys dantys vienuolynuose-sovietinis mentalitetas ir žvėriškas godumas pinigams.

lape

lape portretas
o rytoj pazaisli sudrebins kovido pasekmes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių