Pažinkite kultūros paveldą: prasidėjo komandų registracija į žaidimą „Operacija 112“

  • Teksto dydis:

Europos paveldo dienų metu visi mėgstantys azartą ir iššūkius yra kviečiami į Steigiamojo Seimo 100-mečiui skirtą orientacinį žaidimą „Operacija 112“. Klausiate, kodėl 112? Žaidimo organizatoriai atskleidė, kad būtent tiek – 112 atstovų buvo išrinkta pirmuosiuose laisvuose ir demokratiškuose rinkimuose į Steigiamąjį Seimą.

Prieš 100 metų į Kauną iš visos Lietuvos sugužėjo Tautos išrinkti atstovai spręsti svarbių šalies reikalų. 112 išrinktųjų plušo, triūsė, svarstė, priėmė ir atmetė daugybę įvairių pasiūlymų, padėjusių pamatą ekonominei, socialinei, kultūrinei ir daugeliui kitų valstybės sričių. Dešimt Lietuvos kultūrinio paveldo pažinimo žaidimo „Operacija 112“ misijų padės išsiaiškinti, ką svarbaus ir aktualaus mums paliko Steigiamasis Seimas. Žaidėjų laukia pustrečios valandos smagus ir iššūkių pilnas pasivaikščiojimas centrinėmis Kauno gatvėmis.

Žaidimas įvyks rugsėjo 17 d. Startas ir finišas – Istorinės Prezidentūros sodelyje (Vilniaus g. 33). Komandos rinksis sodelyje 16.40 val., startuos 17.00 val., o sugrįžti į pirminį tašką turės iki 19.30 val. Komandoje galės būti iki penkių žaidėjų.

Žaidėjams prireiks rašiklio, išmanaus įrenginio ir galimybės naršyti internete. Būtina susipažinti su žaidimo taisyklėmis ir užregistruoti komandą internetu http://bitly.ws/9zXu. Registracija bus uždaroma rugsėjo 15 d. vidurnaktį arba anksčiau, užsipildžius visoms vietoms. Taisykles galima rasti muziejaus internetinėje svetainėje ir „Facebook“ paskyroje.

Žaidimo nugalėtojams ir dalyviams prizus bei atminimo dovanėles dovanoja renginio partneris – Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija. Organizatoriai kviečia pažinti Kauną ir patyrinėti jame dirbusio Steigiamojo Seimo palikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas

Atsakymas portretas
10 objektų

Anonimas

Anonimas portretas
kiek objektų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių