Pirmą kartą surengtuose hiphopo apdovanojimuose – kauniečių triumfas

Pirmą kartą surengtuose hiphopo šokėjų apdovanojimuose „Žalgirio“ arenos amfiteatre apdovanoti šalies geriausieji. Daugiausia apdovanojimų susišlavė kauniečiai, o vakaro intrigą sustiprino netikėtos sužadėtuvės.

Netikėtos piršlybos

Apdovanojimai kasmet keliauja į skambiausių atlikėjų, įsimintiniausias roles suvaidinusių aktorių, įspūdingiausias kino juostas ar spektaklius sukūrusių režisierių ir geriausius rezultatus demonstravusių sportininkų rankas. Tuo metu pergales skinantys, Lietuvos vardą pasaulyje garsinantys šokėjai neretai lieka pamiršti.

Prisiminusi ne sykį girdėtą frazę, esą tradicijas kuriame mes patys, „Dance Team LT“ asociacija surengė hiphopo šokėjų apdovanojimus, o šokių bendruomenę subūrė į „Žalgirio“ arenos amfiteatrą. Ketvirtadienio vakarą raudonu kilimu čia žengė labiausiai nusipelnę šokėjai, grupės, sporto, verslo ir pramogų pasaulio atstovai. Minioje buvo galima sutikti legendinius trenerius Jūratę ir Česlovą Norvaišas, šokėją Saulių Skambiną, prodiuserį Gediminą Juodeiką, televizijos laidų vedėją Gerdą Žemaitę, atlikėją Urtę Šilagalytę, dailiojo čiuožimo čiuožėją Saulių Ambrulevičių.

Susirinkusieji galėjo išbandyti interaktyvią 360 laipsnių asmenukių kamerą, įsiamžinti foto sienelės fone. Prie pastarosios ne tik noriai pozavo vakaro svečiai, bet ir įvyko netikėtos piršlybos. Nors per triukšmą atsakymo nesigirdėjo, iš bučinio, kuriuo buvo apdovanotas ant kelio pritūpęs jaunas vyras, tikėtina, kad žavios damos lūpose nuskambėjo „taip“.

Įvertinti geriausieji

Apdovanojimų ceremoniją pradėjo studijos „Modus dance“ šokėjai, praėjusių metų spalį Austrijoje, Graco mieste, IDO (International dance organization) Hip Hop pasaulio čempionate tapę Production shows kategorijos vicečempionais.

Netrukus vienas po kito ant scenos pasirodė ir apdovanojimus iš garbių svečių rankų atsiėmė labiausiai nusipelnę šokėjai ir šokių grupės. Jiems atiteko rėmėjų dovanos ir specialiai kurtos atminimlentelės.

„Dance Team LT“ asociacijos prezidentė

Rugilė Dailidaitė džiaugėsi, kad po pandemijos, kuri laikinai pristabdė šokėjus, pastarieji padarė viską, kad IDO hiphopo pasaulio čempionate, kur 29 šalys delegavo bemaž 4,5 tūkst. šokėjų, Lietuvos vardas skambėtų garsiau už kitus. Į sceną buvo pakviesti ir apdovanoti tie, kurie lipo ant aukščiausių pakylų. Tai šokėjai Edgaras Kerpė ir Paulina Žilinskaitė. „ANT“ šokių studijos šokėjas, Lietuvos talentų nugalėtojas E. Kerpė tapo vyrų Hip Hop ir Popping kategorijos pasaulio čempionu. Kaunietė, šokių studijai „Me Gusta“ atstovaujanti P. Žilinskaitė tapo suaugusių merginų pasaulio čempione. Toks pasiekimas Lietuvos šokių istorijoje yra pirmas. Už nuopelnus ir Lietuvos vardo garsinimą jiems ir šokių studijai „Modus Dance“ įteiktos vienkartinės premijos.

Subūrė bendrystei

Viename savo interviu „Kauno dienai“ „Dance Team LT“ asociacijos prezidentė R.Dailidaitė pasakojo, kad ne pelno siekianti visuomeninė organizacija buvo įkurta siekiant populiarinti šokį ir suvienyti visus Lietuvos šokėjus, nesvarbu iš kokio miesto jie bebūtų. Anksčiau to esą nebuvo ir jautėsi šiokia tokia atskirtis.

„Didžiulė garbė vairuoti laivą, kuriame tiek daug kūrybos, jaunų žmonių, tiek daug talentų ir tiek daug įdėto darbo. Lietuvos šokių asociacija buvo įkurta, tam kad rašytume istoriją kartu, kad siektume aukštesnių rezultatų, kad šokėjai būtų pastebėti, įvertinti, kad mūsų jaunoji karta turėtų terpę, kurioje jaustųsi saugiai ir galėtų atsiskleisti, kaip asmenybės bei būtų įvertinti, – susirinkusiuosius sveikino šokių studijos įkūrėja, trenerė, choreografė, žinoma šokėja, įvairių projektų, Lietuvos ir tarptautinių čempionatų dalyvė, nugalėtoja ir Lietuvos šokio asociacijos vadovė R. Dailidaitė, – Asociacija nebūtų išvydusi dienos be steigėjų, be mano kolegų, kurių dėka ir paskatinimo visi kartu pradėjome eiti šiuo keliu. Ačiū Kęstučiui Baranauskui, Ryčiui Survilai ir Mantui Svirskiui, kad esate kartu. Taip pat noriu padėkoti Kristinai Grūdienei už apdovanojimų šventės koordinavimą ir idėjas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgailėtina

apgailėtina portretas
Dieve ,kaip patriotiška , kaip tautiška:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių