Kauno V. Kudirkos bibliotekoje – koliažai, sukurti iš Brolių Grimų pasakų

Nuo pirmadienio iki šio mėnesio pabaigos Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje, veiks Kauno dailės gimnazijos 6 klases moksleivių sukurtų koliažų paroda „Svečiuose pas Brolių Grimų pasaką“.

Tai – vienas iš vykstančių Vokiečių kalbos dienų, kurių pagrindiniai akcentai šiemet yra tvarumas, ekologiškumas ir kūrybingumas, renginių, teigiama Bibliotekos pranešime.

Kaip gyventi tvariai ir ekologiškai? Kaip tvarumą paversti savo gyvenimo būdu? Ieškodamos atsakymų į šiuos klausimus bei pažiūrėjusios Brolių Grimų pasakos „Prašoktos kurpaitės“ ekranizaciją, 6 klasės mokinės, ėmėsi kūrybos. Naudodamos tapetų likučius, nereikalingas pakuotes, jos sumeistravo šokių salę ir šios pasakos princeses.

Projekto vadovės: vokiečių kalbos mokytoja Marina Nenachova ir dailės mokytoja Jolanta Galdikaitė bei pačios jaunosios dailininkės įsitikinusios, kad taip prisideda prie švaresnės, žalesnės aplinkos išsaugojimo. O jų darbas neabejotinai gali tapti stalo žaidimu, kuriame nesunku suteikti koliažinėms princesėms sugalvotus vardus ir kurti savo pasakas su laiminga pabaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių