Popiežių sužavėję charizmatiškieji italai virpins lietuvių širdis

Vienas garsiausių pasaulyje italų trio "Il Volo" pasauliniu turu pažymi savo kūrybinės veiklos dešimtmetį. Italai pirmąkart apsilankys Lietuvoje: rugsėjo 20 d. "Žalgirio" arenoje koncertuos kartu su Vytauto Lukočiaus vadovaujamu orkestru "Vilniaus simfonietta". Apie kūrybos dešimtmetį ir artėjančią viešnagę Kaune kalbamės su vienu iš grupės narių – Gianluca Ginoble.

– Prisiminkime pačią pradžią. Kaip jus suvedė likimas? Juk iki tol nė pažįstami nebuvote...

– Taip. Viskas prasidėjo, kai atėjome į televizijos projektą kaip dainininkai, tačiau kiekvienas atskirai. Vėliau prodiuseris Michele Torpedine mus sujungė į trio. Debiutavome daina "O sole mio". Iškart prasidėjo koncertai ne tik Italijoje, bet ir užsienyje, ypač daug – Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Pietų Amerikoje. Plačiai po pasaulį skleidėme itališką bel canto tradiciją.

– Ar nebuvo sunku pradėti dirbti su dviem nepažįstamaisiais? Juk buvot dar visai paaugliai, ko gero, su savo ambicijomis.

– Viskas atrodo paprasta, ypač kai esi vos keturiolikos metų. Taip, buvome dar paaugliai, kai mūsų gyvenimai kardinaliai pasikeitė, bet dainuoti buvo visų mūsų aistra. Taigi nieko nebuvo sunkaus, viskas buvo ir yra gražu.

– Tikėjotės tokio pasisekimo – sėkmingų ir žiūrovus pritraukiančių koncertų bei kelionių po pasaulį?

– Aš pats gimiau mažame kaime ir svajojau būti dainininku, bet niekada nesitikėjau tokio pasisekimo. Tuomet net svajoti nedrįsau, kad galėsiu skleisti itališką kultūrą kaip A.Bocelli ar L.Pavarotti. Dabar mes labai laimingi, tikimės tai daryti visada ir kartu.

– Jau dešimt metų esate kartu, vyko daug jūsų skirtingų koncertų ir programų, netgi tribute trims tenorams. Kuris jų labiausiai įsiminė?

– Viena iš nuostabiausių patirčių mūsų gyvenime buvo pasirodyti su maestro Placido Domingo tribute trims tenorams. Tikriausiai trys įsimintiniausios mūsų karjeros akimirkos ir būtų šis tribute, koncertinis turas su Barbra Streisand ir pasirodymas "Eurovizijos" dainų konkurse 2015-aisiais.

– Kodėl buvo svarbu dalyvauti "Eurovizijoje"? Juk jau buvote žinomi. Tai buvo dar vienas žingsnis pirmyn?

Mes didžiuojamės dainuodami popoperos stiliumi ir nėra taip, kad mes jį pasirinkome: muzika pasirinko mus.

– Turėjome galimybę dalyvauti konkurse, kurį žiūri 200 mln. žiūrovų, tad būtų kvaila to atsisakyti. "Eurovizijoje" laimėjome televizijos žiūrovų balsavimą ir tai reiškia, kad žmonėms patiko mūsų daina. Tai ir svarbiausia – reakcija žmonių, kurie žiūrėjo konkursą namuose.

– Kodėl būtent popoperos muzikos stilius, o ne kuris kitas?

– Mes didžiuojamės dainuodami popoperos stiliumi ir nėra taip, kad mes jį pasirinkome: muzika pasirinko mus. Mes be proto pamilome šią muziką ir dabar labai didžiuojamės būdami vieninteliai dvidešimt ketverių metų dainininkai, atliekantys šio stiliaus muziką ir darydami kažką unikalaus, ko niekas nedaro.

– Ir esate labai jauni, bet jau pasiekę savo svajonę...

– Žinote, kai pasieki viršūnę, turi būti pasiruošęs joje ir išsilaikyti, nes toliau galima judėti tik žemyn. Būtent todėl reikia būti budriam, toliau dirbti ir labai susitelkti į tai, ką darai, nes sunkiausia yra išlaikyti sėkmę. Lengviau ją pasiekti, nei išlaikyti. Reikia toliau kelti sau aukštesnius tikslus ir eiti link jų.

– Tuomet kokie yra tie tikslai? Jūs jau dešimt metų kartu, ta proga išleidote ir naują albumą, surengėte turą.

– Ruošiame naują albumą, kuris pasirodys šią žiemą. Jame bus geriausi kūriniai iš mūsų repertuaro. Savo muzikinės veiklos dešimtmetį pažymime pasauliniu turu ir albumu, dainuodami geriausias mūsų dainas. Tai nuostabu ir jaudina.

– Ko tikitės iš viešnagės Kaune?

– Lietuvoje lankysimės pirmą kartą. Labai norime paragauti lietuviškų pateikalų, pasivaikščioti po Kauną. Tikimės, kad pavyks su mūsų gerbėjais susitikti ne tik scenoje. O atėjusiems į koncertą žadame puikių emocijų ir geriausius savo kūrinius.


Dešimt metų trunkanti muzikinė pasaka

* "Il Volo" – tai Piero Barone, Ignazio Boschetto ir Gianluca Ginoble, suburti į trio kaip simbolinė pamaina legendiniams tenorams Placido Domingo, Jose Carrerui, Luciano Pavarotti.

* Grupė susikūrė 2009-aisiais, kai trys berniukai kaip atskiri solistai dalyvavo talentų konkurse televizijoje "Rai 1". Ten juos pastebėjo legendinis italų muzikos prodiuseris Michele Torpedine, kuriam už sėkmingą karjerą turi būti dėkingos tokios legendos kaip Zucchero ir Andrea Bocelli. Prodiuserio sprendimas sukurti naują trio "Il Volo" buvo genialus: vaikinams prasidėjo tikra muzikinė pasaka.

* "Il Volo" pardavė milijonus įrašų visame pasaulyje. Jie buvo pirmieji italų atlikėjai, kurie pasirašė sutartį su "Sony Music". Ne kartą buvo apdovanoti "Latin Grammy" apdovanojimais, dalyvavo visuose pagrindiniuose JAV televizijų projektuose, koncertavo ne tik gimtojoje Italijoje, bet ir visoje Europoje, Šiaurės bei Pietų Amerikoje, Japonijoje.

* 2015 m. "Il Volo" su daina "Grande Amore" dalyvavo "Eurovizijoje" ir užėmė trečiąją vietą, o šių metų sausio mėnesį popiežiui Pranciškui viešint Panamoje, garsiąją "Ave Marija" dainavo ne tik pontifikui, bet ir milijonams katalikų visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
uzuago garsiu atlikeju pamaina, Italijos turtas!!! Isdykelis, artistas, pamaiva, grazuolis Ignazio jau surimtejo !? Tai - tikras saldainiukas! Tante belle cose, ragazzi!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių