Pereiti į pagrindinį turinį

Pramogų ir futbolo žvaigždės pripažino kauniečių pranašumą

2015-08-17 15:13

Jau tris dešimtmečius gyvuojanti graži tradicija vėl pasikartojo. Praėjusį sekmadienį pakaunėje vykusios tradicinės futbolo rungtynės tarp vietos ekipos ir Vilniaus „Prelegentų“ virto nuotaikinga švente ir dalyviams, ir žiūrovams.

Vienybė prieš žvaigždes

Kauniečiai į komandą subūrė Panemunės, Rokų ir Vičiūnų mikrorajonų gyventojus, kurie futbolą Šv. Roko atlaidų metu žaidžia ne vieną dešimtmetį. Tiesa, anksčiau buvo galynėjamasi tarpusavyje, o nuo 2012 metų kauniečiai susivienijo ir metė iššūkį „Prelegentams“. Pastariesiems šiemet atstovavo pramogų pasaulio garsenybės Rolandas Skaisgirys, Linas Zareckas – Choras, Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius bei kitos šalies garsenybės. Kamuolį gainiojo ir buvę profesionalūs sportininkai: buvęs Lietuvos rinktinės saugas Tomas Ražanauskas, buvęs krepšininkas bei vyrų krepšinio rinktinės masažuotojas Aidas Buzelis ir kiti.

Garsūs vardai nė kiek nesutrikdė vieningųjų kauniečių, kurie nors ir praleido greitą įvartį galva, sugebėjo įrodyti savo pranašumą. Visas rungtynes spaudę savo varžovus jie įmušė net keturis įvarčius. Tiesa, atkaklesnė kova vyko iki pat trečiojo rezultatyvaus smūgio, kurį pelnė šeimininkų žaidėjas, "Kauno dienos" valdybos pirmininkas Darius Gurskis. Priešininkams atitrūkus 3:1, vilniečiai jau nuleido rankas.

„Galbūt varžovams buvo neįprasta nelygi mūsų veja, kurioje vyko rungtynės, tačiau sąlygos visiems buvo vienodos. Tiesiog mums pavyko surinkti kone visus pajėgiausius savo žaidėjus, o vilniečiai atvyko be Edgaro Jankausko ir keleto kitų pajėgių futbolininkų“, - pasakojo D.Gurskis.

Nugalėtojai keičiasi

„Po apmaudaus praėjusių metų pralaimėjimo vyrai susiėmė ir parodė varžovams, iš kur kojos dygsta. Tikiuosi, kad kitais metais jie sulaužys tradiciją ir vėl įkrės jiems į kaulus“,- ryžtingai nusiteikęs teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis ne pirmus metus yra vienas tradicinio renginio globėjų.

Beje, 2012 metais vykusios varžybos baigėsi lygiosiomis, o kitais metais kauniečiai be gailesčio sutriuškino šou pasaulio žvaigždžių komandą 5:1, o pernai „Prelegentai“ pasiekė revanšą 5:3.

Šiemet kauniečiams padėjo nesužibėjęs žvaigždžių komandos koziris – į vartus stojęs Gidonas Šapiro-Bilas. Kai jis buvo aikštėje, panemuniečiai pelnė net tris įvarčius.

Vienija bendruomenę

Po mačo smagiai nusiteikę atrodė ne tik nugalėtojai, bet ir „Prelegentai“. Pastarieji žadėjo kitąmet sugrįžti kaip niekad stiprūs ir grąžinti skolą už šį skaudų pralaimėjimą.

„Tradiciškai rungtynėms kauniečiai užsakė puikų orą. Kasmet apsikeičiame pergalėmis, todėl kitąmet sugrįšime nusiteikę persverti pergalių seriją savo naudai“,- teigė vienas grupės „ŽAS“ narių.

„Rezultatas mūsų renginyje nėra svarbiausia. Svarbu, kad stengiamės vienyti vietos bendruomenę, sukuriame pramogą žiūrovams. O ir patys neliūdime. Po rungtynių visi važiavome į paplūdimį, kur smagiai pasidalinome įspūdžiais ir planais dėl kitų metų. Net neabejoju, kad ši puiki tradicija tęsis dar ilgai“, - pasakojo D.Gurskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų