Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas apie Kaune rastą M. K. Sarbievijaus knygą: natūralu, kad širdis plaka tankiau

2024-10-25 16:05
ELTOS inf.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį apsilankęs Kauno Ąžuolyno bibliotekoje, kur buvo rastas galimai vienintelis toks Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus knygos spausdintas leidimas, neslėpė, kad tokį egzempliorių pamatyti jam itin smalsu.

D. Labučio / ELTOS, Ąžuolyno bibliotekos nuotr.

„Tai yra unikalus egzempliorius, vienintelis toks žinomas ir, na, natūralu, kad širdis plaka tankiau, pamačius tokią knygą“, – po apsilankymo bibliotekoje kalbėjo šalies vadovas.

„Iš tikrųjų buvo labai įdomu ir labai smalsu pamatyti knygą, pamatyti jos autentiškumą. Ji iš tiesų yra visiškai trumputė, ir jeigu kas nors galvoja, kad tai yra didelis kūrinys – ne, tai yra viso labo viena odė“, – pridūrė jis.

Antradienį Kauno Ąžuolyno bibliotekoje galimai vienintelį pamokslininko Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus knygos „Odė palaimintajam Stanislovui Kostkai“ spausdintą egzempliorių atrado Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto tyrėja Ona Dilytė-Čiurinskienė.

„Matyt, tiražo būta visiškai mažo, jo egzemplioriai greitai išnyko, nes knygelė nėra net minima žymiausių bibliografų. Kol kas žinoma, kad ši knyga, esanti Ąžuolyno bibliotekoje, yra vienintelė. Dabar reikės tikslinti faktus ir procesas vyks toliau“, – tuomet kalbėjo mokslininkė.

Anot bibliotekos direktorės Editos Urbonavičienės, atrastą leidinį svarstoma eksponuoti, tačiau tai bus galima padaryti tik po kelerių metų, parengus antrąjį bibliotekos modernizavimo etapą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Pakrante

Įdomiau būtų panagrinėti TSKP 25 suvažiavimo nutartis !
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų