Konkursui, kurį organizuoja Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, gimnazijos septintokai ruošėsi iš anksto - įkvėpti kūrybingų mokytojų mokiniai ruošė net tris sveikatai palankius patiekalus (pusryčiams, pietums ir vakarienei), gilinosi į sveikos gyvensenos ypatumus, domėjosi sveikos mitybos principais, lavinosi gebėjimą dirbti komandoje.
Už triūsą mokiniai buvo apdovanoti. Į gimnaziją atvyko profesionalių šefų komanda. Netradicinė pamoka su tikrais virtuvės profesionalais Ramūnu Samulėnu ir Joana Supravičiūte mokiniams paliko neišdildomą įspūdį. Virtuvės šefai vedė edukaciją ir drauge su mokiniais pagamino sveikatai palankų patiekalą. Ir nors daugelis mokinių prieš pamoką teigė, kad nemėgsta žuvies, drauge pagamintas patiekalas buvo ne tik tausojantis sveikatą, bet ir labai skanus. Virtuvės profesionalai mielai bendravo su gimnazistais, supažindino su virėjo bei konditerio specialybių ypatumais, diskutavo sveikos mitybos bei gyvensenos klausimais.
Paklausti, kokie maisto produktai tausoja sveikatą, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai tikrai žino ne vieną atsakymą. Gimnazijoje ne tik vyksta sveikatos stiprinimo renginiai, organizuojami projektai, į kuriuos gausiai įsitraukia gimnazistai, gimnazija priklauso Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui, aktyviai dalyvauja projekto „Sveikatiada“ veiklose. Praeitą savaitę šios klasės mokinių komanda tapo viena iš konkurso „Sveikatiados iššūkis - pieno kokteilis“ nugalėtojų. Mokiniai džiaugiasi, bet neatsipalaiduoja - jau greitai laukia dar vienas - finalinis šio projekto renginys.
Naujausi komentarai