Pristatomas D. Dargio filmas apie šalies kriminalistikos istoriją

Ketvirtadienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks rašytojo ir žurnalisto Dailiaus Dargio dokumentinio filmo „Pirmieji kovotojai su mafija“ pristatymas.

Filme pasakojama apie 1989-1992 metais veikusį Vidaus reikalų ministerijos 6-ąjį skyrių kovai su organizuotu nusikalstamumu ir bebaimius jo pareigūnus. Filmas nukelia į aršiausių šalies nusikalstamų grupuočių siautėjimo laikus Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ir nepagrąžintą pavojingą pareigūnų kasdienybę.

„Tai ne tik kriminalinio pasaulio ar kriminalistikos istorija, tai yra mūsų valstybės kūrimosi istorija. Penki pirmieji mūsų atkurtos valstybės metai buvo gausūs įvykių, labai svarbūs tolimesniam valstybės formavimuisi. Aš noriu priminti ir parodyti koks tamsus tai buvo laikotarpis, siautėjo nusikalstamumas. Jei ne 6-ojo skyriaus vyrų drąsa ir atsidavimas, tai Lietuva šiandien būtų Meksika ar serbų kaimo tipo valstybė, kurioje tebevyktų kasdienės žudynės“, –sakė D. Dargis.

Filmo pristatyme vyks susitikimas su autoriais D. Dargiu bei Kęstučiu Petkevičiumi. Dalyvaus 6-tojo skyriaus veteranai Alvydas Sadeckas ir Visvaldas Račkauskas. Žiūrovai išgirs pasakojimų apie filmo kūrimo užkulisius, teisėsaugos veteranus, dar niekur negirdėtas istorijas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Daug išžudyta žmonių tų mafijos gaujų,bet dar daug mafijos liko ir vaikšto kaip povai.Jie gal neliečiamybę turi.O kiek turtų susikrovė,jų kraujuotos rankos ir niekada jų nenusiplaus.Bet mirtys bus jiems žiaurios. Dargis pirmas yra kuris aprašo apie jų žiaurų gyvenimą,jiems neegsistuoja jokie įstatymai,jie pilni žiaurumo,keršto, niekinimas žmonių.Jie vaidina tik jeigu grupėje,o taip jie bailiai iš bailiųjų.Sekmės Dargiui ir rašyk apie tuos žmogžudžius aštriau.

G

G portretas
Kentas kentui kentas

Per anksti

Per anksti portretas
Gerokai per anksti šis filmas- dar yra daug gyvų liudininkų, kurie prisimena, kad nieko panašaus nebuvo, mafija siautėjo nebaudžiamai, o policija, prokuratūra "nematė". Nebent norėta parodyti, kaip turėjo būti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių