R. Jankausko-Kampo parodoje – dokumentinės vaizdo medžiagos peržiūra

  • Teksto dydis:

Vasario 3 d., 14 val., M. Žilinsko dailės galerijoje, (Nepriklausomybės a. 12) vyks išskirtinio dėmesio sulaukusios Rimvido Jankausko-Kampo (1957-1993) parodos vaizdo medžiagos peržiūra.

Lino Citvaro kurtame filme prisiminimais apie autorių dalinsis draugai, menotyrininkai ir giminės.

Apie parodoje eksponuojamus brandžiausius savo kūrinius prieš mirtį Kampas yra sakęs: „Žinau, darau kažkokį poveikį teptuku. O koks tas paveikslas, kokios energijos krūvis – nežinau. Paveikslo gimimas daug sudėtingesnis nei jo nutapymas... <..> Visuomet savo darbais arba ko nors ilgiuosi, arba kur nors noriu sugrįžti. Tai man labai brangi tema.“ (K. Mačiulynas. „Juodoji saulė“: pokalbis su dailininku Rimvidu Jankausku-Kampu. In: Europa, Nr.1, 1994, sausio 6, p. 5)

Greta kūrybos kulminaciją žyminčių paveikslų lankytojas turi galimybę susipažinti su Vilniaus dailės instituto periodo darbais, Nacionalinį M. K. Čiurlionio muziejų pasiekusiais tiesiai iš parodos Vilniaus dailės akademijoje „Studijų metai“, bei ankstyvaisiais S. Žuko technikume sukurtais paveikslais. Parodą papildo Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliui „Vilkų medžioklė“ kurti kostiumų eskizai, plakatas, dailininko užrašai, laiškai draugams ir artimiesiems.

Parodoje eksponuojama per šimtą tapybos ir grafikos darbų iš 5 Lietuvos muziejų ir privačių kolekcijų. Kūrinius paskolino 25 privatūs asmenys, galerijos ir institucijos.

Paroda veiks iki kovo 4 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių