S. Vainiūno pianistų konkurso finale Kaune rengiami du jaunųjų muzikų koncertai

Paaiškėjo 9-ojo Tarptautinio Stasio Vainiūno pianistų konkurso finalininkai, kurie pasirodys finaluose, vyksiančiuose balandžio 1–2 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje. Dviejuose koncertuose šeši stipriausi konkurso dalyviai atliks savo programas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru, diriguojamu Karolio Variakojo, skelbia konkurso organizatoriai.

Į konkurso finalą tarptautinės žiuri sprendimu pateko Lietuvos pianistai Anastasija Šumskaitė, Simonas Poška, Elžbieta Liepa Dvarionaitė, Simonas Miknius, Jonas Šopa, taip pat pianistas iš Jungtinės Karalystės Casonas Kangas.

Du finalininkai, A. Šumskaitė ir J. Šopa, studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, S. Miknius – Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos moksleivis, S. Poška – Hanoverio aukštosios muzikos, teatro ir medijų mokyklos, o E. L. Dvarionaitė – Vienos muzikos ir scenos menų universiteto studentė. C. Kangas – Singapūre gimęs britų pianistas, magistro studijas baigęs Guildhallo mokykloje.

Dviejų finalų, vyksiančių balandžio 1–2 d., programose skambės Ludwigo van Beethoveno pirmasis ir antrasis koncertai, Wolfgango Amadeuso Mozarto 20-asis ir 24-asis koncertai, o S. Miknius skambins Stasio Vainiūno antrąjį koncertą fortepijonui.

Pirmojoje finalo dalyje balandžio 1-ąją su orkestru skambins A. Šumskaitė, S. Poška ir C. Kangas. Antroji finalo dalis vys balandžio 2 d. Joje išgirsime E. L. Dvarionaitę, S. Miknių ir J. Šopą. Nuo finalo pradžios vyks ir balsavimas dėl publikos simpatijų prizo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių