Šančiuose atsidaro nauja galerija: kviečia siūlyti pavadinimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Kauno skyrius atidaro naują galeriją. Buvusiame „Drobės“ pastate artimiausiu metu įsikurs nauja meno erdvė, tačiau dar liko išrinkti pavadinimą.

Paskutiniai darbai

„Noriu kartu su jumis pasidžiaugti ir pranešti, jog LDS Kauno skyrius turės dar vieną, naują galeriją!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė LDS Kauno skyriaus pirmininkas Ignas Kazakevičius.

Jis nurodė, kad galerija kartu su naujuoju biuru įkurta buvusiame „Drobės“ fabrike, Drobės g. 62.

„Šiuo metu vyksta baigiamieji galerijos įrengimo darbai. Pirmoji reprezentacinė LDS KS paroda numatyta 2022 metų sausio viduryje“, – apie pirmuosius pasižvalgymus naujoje Šančių meno erdvėje, kalbėjo I.Kazakavičius.

Kaip vadinsis?

Pasak pirmininko, naujos galerijos atsiradimas yra išskirtinis įvykis ne tik LDS Kauno skyriaus bet ir Kauno meniniame gyvenime. Tačiau dar trūksta vieno akcento – pavadinimo. Dėl jo LKD Kauno skyrius kreipiasi į menininkų bendruomenę, tačiau neatmetama, jog pavadinimą galės pasiūlyti ir menu besidomintys kauniečiai.

Kreipiuosi į jus prašydamas siūlyti pavadinimą šiai meno erdvei.

„Kreipiuosi į jus prašydamas siūlyti pavadinimą šiai meno erdvei. Siūlydami pavadinimą, prašau pagrįskite savo pasirinkimą keliais sakiniais. Siūlydami pavadinimą pagalvokite, kas jums svarbu Kauno mieste, kokią dailininkų sąjungą norėtumėte matyti, ko palinkėtumėte sau patiems ir kolegoms kūryboje. Siūlydami pavadinimą – atverčiate naują LDS Kauno skyriaus gyvenimo puslapį“, – pažymėjo I.Kazakevičius.

Naujos meno galerijos pavadinimo siūlymus reikia pateikti iki gruodžio 13 d. el. paštu ldskaunas@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baba

baba portretas
Gal kada nors išmoksite rašyti? Galerijos pačios neatsidaro. Turi būti " Šančiuose atidaroma nauja galerija...."

Tai

Tai portretas
Geriausias pavadinimas ir yra - Drobė.

Mykolas Angelas Buonarotis

Mykolas Angelas Buonarotis portretas
Galerija gerai, bet problema šiais laikais su menu. Pastato vailokus, apvinioja skalbiniams džiauti virve - ir jau menas. Daugiau ir nesinori eiti į galerijas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių