Savaitgalį – renginys „Podiumas 2020“: mažųjų modelių konkursas ir mugė visai šeimai

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks pirmą kartą organizuojamas vaikų ir paauglių mados konkursas „Podiumas 2020“. Daugiau nei 70 vaikų varžysis dėl nugalėtojo titulo, įvairių nominacijų ir įspūdingų „Grand Prix“ prizų. Na, o renginio žiūrovų bei „Megos“ lankytojų laukia ne tik neeilinis konkursas, kūrybinės dirbtuvėlės, mylimiausių jaunimo atlikėjų pasirodymai, bet ir visą savaitgalį truksianti išskirtinė Lietuvos kūrėjų ir dizainerių mugė.

Renginio tikslas – apjungti vaikus ir jaunimą, kurie domisi mada, skatinti jų kūrybinius sugebėjimus bei individualią improvizaciją. „Podiumas 2020“ mados konkurse dalyvaus net trijų amžiaus kategorijų vaikai: nuo mažiausiųjų ketverių metų, iki keturiolikos metų paauglių.

75 modeliai varžysis trijose konkursinėse užduotyse bei turės jose pademonstruoti visus savo sugebėjimus, talentą ir kūrybiškumo gyslelę. Pirmoji jų – „Minimalizmas“, skirta individualumo pabrėžimui, antroji – „Modelis stilisto akimis“, kurioje įvaizdį modeliams sukurs renginio stilistė Redita Survilaitė, idėjų ieškojusi net didžiausioje Londone vykusioje mados savaitėje, o trečioji – „Raudono kilimo“ rungtis. Joje stiliaus pojūtį pademonstruoti teks patiems konkurso dalyviams, kurie turės pristatyti savo kurtą, ypatingos šventės progai skirtą drabužių derinį.

Visi dalyviai varžysis ne tik dėl pirmos vietos ir renginio „Grand Prix“ prizų, bet ir dėl „Aromama“ charizmos, „Neodenta“ fotomodelio, elegancijos ir eisenos titulų.

„Vaikai yra be galo talentingi, kūrybingi, žingeidūs ir drąsūs. Tenka su jais nemažai bendrauti organizuojant įvairius renginius: nuo mokyklos išleistuvių iki jaunimo dienų. Vis tik, augant, kai daugėja kasdienių rūpesčių ir atsakomybių, kūrybiškumo bruožas neretai nuslopsta. O jis juk ypač reikalingas ne tik mene, bet ir kasdieninėje veikloje. Mada – šaka, kuri apjungia visas kitas meno rūšis. Vaikams suteikiama galimybė pažinti skirtingas medžiagas, spalvas, jų derinius, taip pat įveikti scenos baimę bei išmokti save pateikti kitiems, atsiskleisti ir parodyti tai, ką jie sugeba geriausiai – būti savimi“, – pasakoja viena iš renginio organizatorių Gintarė Kreipavičiūtė.

Renginio vedėja taps charizmatiškoji aktorė Ineta Stasiulytė, o garbingos komisijos kėdes užims žinomos ir stilingos moterys: savo vardo mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė, televizijos laidų prodiuserė ir vedėja Vaida Skaisgirė bei aktorė ir projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja Justė Zinkevičiūtė. O kad komisija būtų dar profesionalesnė, jos gretas papildys fotografas Adam Aleksevič bei „Grand Prix“ prizų steigėjai: implantologijos ir estetinės odontologijos klinikos „Neodenta“ savininkė Eglė Kunčiuvienė, aromaterapijos specialistė, „Aromama“ prekės ženklo įkūrėja Giedrė Veličkienė.

„Mada, stilius ir grožis supa mus visus kiekvieną dieną. Tačiau gražiausias žmogus yra tuomet, kai jis laimingas. Kai esame laimingi, mes šypsomės, o tai yra užkrečiama ir gali praskaidrinti net ir niūriausią dieną. Džiaugiamės prisidėdami prie šio konkurso bei galėdami vienam iš nugalėtojų, gražiausios šypsenos savininkui ar savininkei, suteikti galimybę tapti mūsų klinikos reklaminiu veidu“, – teigia implantologijos ir estetinės odontologijos klinikos „Neodenta“ vadovė E. Kunčiuvienė.

Konkurso dalyvių ir renginio svečių laukia ne tik stiliaus idėjų kupinas reginys, bet ir vaikų mylimiausių atlikėjų koncertas, kuriame pasirodymus dovanos „America's Got Talent 2020“ dalyvė Fausta, „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoja Milėja, šokių studijos „DEMO“ šokėjai bei „X Faktoriaus“ finalininkė Martyna.

Čia pat, centrinėje „Megos“ aikštėje visą savaitgalį šurmuliuos kūrybą skatinančios, nemokamos dirbtuvėlės, kur bus galima pasidaryti laikiną CHNA tatuiruotę, išbandyti tikro aukso kaukes, susikurti išskirtinį makiažą ir šukuoseną kartu su „Juode studio“ komanda, sudalyvauti išskirtinėmis fotosesijomis garsėjančios fotografės Jūratės Vilkės-JurArt‘s fotosesijoje bei kartu su „CurioCity" tapti superžvaigžde – susikurti savo išskirtinį stilių ir žengti raudonu kilimu lydint fotoaparatų blykstėms!

Viso savaitgalio metu „Megoje“ vyks ir viena didžiausių vaikų mados mugių visai šeimai, kurioje savo kūrybą pristatys žinomi šalies kūrėjai: „Gfamily“ įkūrėja Anžela Adamovič-Gečienė, „GK“ rankinių kūrėja Gintarė Kreipavičiūtė, „Pitex“, „Aromama“, „Doublebubble“, „LioLi-LioLi“, „Taškuota suknelė“. Mugėje taip pat dalyvaus ir „Tingi panda“, „Baltas namelis“, „Lil shop“ bei dar daugelis vaikiškų ir visos šeimos prekių kūrėjų.


Renginio data: 2020 m. vasario 29–kovo 1 d. 10–21 val.

Renginio vieta: prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ (Islandijos pl. 32, Kaunas).

Informaciją apie renginį galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judita

Judita portretas
visi vaikystesje gi norejo buti modeliai, vaikam gi smagu, cia ne vaikystes atemimas o jos praturtinimas. Kokia dar epidmija, vienas sergantis už 200km, atsipeikekit, gi ne karas namie uzsrakint nereikia

taip pradedama

taip pradedama portretas
iš vaikų atiminėti vaikystė. Daromos mažutės damos, kavalieriai, statomi ant podiumo, sureikšminami, išskiriami iš kitų vaikų, kad paskui galėtų riesti nosį prieš juos klasėje. Daromi pinigai ir pamirštama, kad jie dar turi žaisti su lėlėmis ir mašinytėmis.

baubas

baubas portretas
per epidemijos protrūkį - renginiai vaikams, siaubas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių