V. Kudirkos viešoji biblioteka kviečia kauniečius pasimokyti giedoti sutartines

Kauno miesto savivaldybės įsteigta Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pristato naują projektą – nuo liepos 20-osios kiekvieno antradienio vakarą bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje vyks sutartinių giedojimo mokymai.

Juos ves daug praktikos turinčios grupės „Kadujo“ narės Ramunė Balčiūnienė ir Laura Lukenskienė, ansamblyje sutartines giedančios jau daugiau kaip dešimt metų.

Dr. L. Lukenskienė – sutartinių grupės „Kadujo“ ir folkloro ansamblio „Saulėlio“ vadovė, baigusi lietuvių etnologijos ir folkloristikos studijas Vytauto Didžiojo universitete, etnomuzikologijos studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. R. Balčiūnienė – ilgametė folkloro ansamblių narė, muzikos užsiėmimų vaikams vadovė, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro meno vadovė.

Šių moterų įsitikinimu, lietuvių sutartinės – tai užburianti magija, kurios neužtenka vien klausytis. Norint patirti ypatingą giesmių darnos ir sutarimo pojūtį, reikia išdrįsti pačiam įsitraukti į giedotojų ratą. Sutartines giedoti gali visi – tam nereikia muzikinio išsilavinimo, o tik noro ir trupučio susikaupimo. Tad giedoti kviečiami ir nė karto tai daryti nebandę, ir jau pramokę.

Atėję pasimokyti kauniečiai jaukiame rate susipažins su sutartinių atlikimo pagrindais, lavins savo balsus ir pajus sutartinių galią „čia ir dabar“. Nemokami užsiėmimai vyks V. Kudirkos bibliotekos kiemelyje, o esant blogam orui – bibliotekoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Lankysiu

jo

jo portretas
ir suoliukus dažyti...

Bibliotininkems

Bibliotininkems portretas
Gerbiamos bibliotininkes, nepykite bet jus pasimetete laikmetyje. Ne sutartines siuo metu reikia mokintis, bet Korana ir kartoti Alahu Akbar.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių