Pereiti į pagrindinį turinį

Scenoje – bendras Sakartvelo ir Lietuvos projektas

2019-04-30 17:44
DMN inf.

Kaip žinoma, Lietuva ir Sakartvelas tais pačiais metais pažymėjo savo nepriklausomybės 100-mečius. Būtent šia intencija Lietuvoje gyvenantis režisierius kartvelas Levanas Sepaszvili buvo parašęs pjesę "Troškimų ir svajonių medis", tačiau ji į sceną atkeliavo kiek pavėlavusi – tik dabar.

V. Skaraičio/ Fotobanko nuotr.

Režisierius L.Sepazvili spektaklį pastatė drauge su Kauno rajono Ramučių kultūros centro Voškonių laisvalaikio salės teatru "Siena" ir Lietuvos kartvelų asociacija "Kachetija".

Kaip sakė teatro "Siena" režisierė Hana Šumilaitė, spektaklyje pasakojama apie sudėtingas XX a. vidurio istorijos peripetijas, į kurias pateko tiek lietuvių, tiek ir kartvelų tautos.

"Tremtys į Sibirą, skaudžios patirtys – tai vienodai suprantama abiem tautoms, kurios, sugebėjusios tai išgyventi, iš naujo suvokė, kas yra draugystė, meilė, ištikimybė. Spektaklyje susipynė kartvelų ir lietuvių šeimų likimai. Be mūsų teatro aktorių, "Troškimų ir svajonių medyje" naujame, aktoriaus, amplua žiūrovai pamatys ir žinomą komiką bei anekdotų karalių Raimundą Šilanską, gerai kauniečiams pažįstamus renginių vedėjus Aleksandrą Karpavičių ir Tomą Ratautą. Bet verčiau ateiti ir patiems pamatyti spektaklį, nei klausyti, ką pasakoja kiti. Tad kviečiu kauniečius į spektaklio premjerą Domeikavos laisvalaikio salėje balandžio 30 d. 19 val., o Kauno kultūros centre – gegužės 14 d. 18.30 val. Labai lauksime susitikimo su žiūrovais", – sakė teatro režisierė H.Šumilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų