Pereiti į pagrindinį turinį

Siaubo filmas apleistame pastate nepaliko abejingų

2015-08-14 15:30

Nakties tamsoje kelią į pastatą, kuriame kartais vaidenasi, nušvietė deglai. Tai padrąsino adrenalino gerbėjus, kurie nepabūgo siaubo filmo peržiūros apleistoje sanatorijoje.

Nakties tamsoje kelią į pastatą, kuriame kartais vaidenasi, nušvietė deglai. Tai padrąsino adrenalino gerbėjus, kurie nepabūgo siaubo filmo peržiūros apleistoje sanatorijoje.

Rengs įvairius projektus

Netradicinių įspūdžių ištroškę kauniečiai iki paskutinės akimirkos nežinojo, kur įvyks siaubo filmo peržiūra.

Ir tik apie pusę dešimtos vakaro, susirinkus vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, aštuoniolikos automobilių kolonai buvo leista sekti paskui renginio organizatorius.

"Iš anksto neskelbėme tikslios vietos, nes nenorėjome, kad į renginį patektų atsitiktiniai asmenys ar kažkas mums sutrukdytų", – teigė neeilinį projektą įgyvendinęs socialinės grupės "Lietuva X" įkūrėjas, 27 metų Martynas Vristiukas, sugrįžęs iš Didžiosios Britanijos.

Dešimt metų ten gyvenęs ir baisioje avarijoje nukentėjęs vyras dabar džiaugiasi likęs gyventi Lietuvoje.

"Besigydydamas tarsi iš naujo atradau Lietuvą ir suvokiau, kokia nuostabi mūsų šalis, kokia graži gamta, kiek daug turime įdomių, gražių ir paslaptingų vietų. Kaip gera gyventi, kur bendraujame gimta kalba ir nesiskiria mūsų papročiai", – teigė statybos bendrovę įkūręs Martynas.

Dar ne vieną projektą ir netradicinę ekskursiją ketinantis surengti, dabar padedamas draugų – Viktoro, Vitalijaus, Dovydo ir dviejų Žilvinų – iš Garliavos bei kareivuko, suorganizavo siaubo filmo peržiūrą apleistame pastate, kuriame vaidenasi.

Prieš kelias dienas iki numatytos peržiūros vyrai šiek tiek aptvarkė aplinką, iššlavė "kino salę", išnešė šiukšles, skardines, šukes.

"Būkime kultūringesni, net jei apsilankysime apleistame, suniokotame pastate, kur daug šiukšlių. Geriau bent po kelias išneškime, bet ne dar labiau terškime. Gerbkime ir mylėkime savo šalį, tausokime gamtą", – ragino Martynas.

Su dujokauke ir vaiduokliu

Kelią iki sutemose skendinčios apleistos sanatorijos Martynas su draugais pažymėjo degančiais deglais.

Keliuose kambariuose, kur kadaise stovėjo purvo vonios, uždegė žvakių, pastatė atsivežtą 140 cm įstrižainės televizorių. Žiūrovų laukė ne tik filmo "Kaip danguje, taip ir po žeme" (angl. "As Above, So Below") peržiūra, bet ir nedidelė ekskursija po apleistus pastatus.

Adrenalino ir nuotykių mėgėjai apsilankė tarsi nedideliame muziejuje. Martynas pademonstravo senų dujokaukių, filtrų, termometrų, šviestuvų, vaistinėlių, užrašų. Filmo peržiūros metu laukė dar keli surežisuoti siaubą keliantys siurprizai.

"Tai buvo neeilinis gimtadienis! Įspūdžių užteks ilgam!" – šypsojosi filmo peržiūros naktį aštuonioliktą gimtadienį sutikęs Tauras Sabaliauskas.

Siaubo filmus mėgstantis jaunas vyras neslėpė, kad kelis kartus atmosfera išties kėlė jaudulį, o jo draugė iš baimės ir patirto šiurpo kelis kartus net suklykė.

Aštuoniolikmetė Karolina Šviežikaitė galvojo, kad naktinė siaubo filmo peržiūra įvyks kino teatre.

 

"Kai pamačiau apleistą sanatoriją – ištiko šokas, – šyptelėjo siaubo filmus mėgstanti mergina. – Kai žiūri kine, sėdi minkštasuolyje ir valgai kukurūzus, nebūna taip baisu."

Tą naktį užmiestyje, įsijautus į filmą, buvo labai šiurpu. Ypač tuomet, kai antrame aukšte, virš žiūrovų, kažkas praėjo ir pro kiauras lubas pradėjo byrėti akmenukai.

"Įspūdį padarė ir Martynas, nakties tamsoje staiga išniręs su dujokauke", – pridūrė Karolina.

Netradicinės filmo peržiūros nepamirš ir 25 metų Eglė Gaigalaitė. Jaunai moteriai įspūdį padarė ne tik pats filmas, bet ir ekskursija po apleista sanatorija, byrantys akmenukai, sukėlę griūvančios sienos efektą.

"Buvo baisu, kai keliese likome rūsyje, ir mus išgąsdino", – dabar juokėsi Eglė, prisimindama, kai vienas organizatorių išniro, apsisiautęs balta paklode.

Po "vaiduoklio su paklode" pasirodymo viena mergina klykdama perlėkė per tris kambarius.

Sanatorijoje – neatsitiktinai

Iš pradžių drąsą demonstravę kai kurie vyrai nakties tamsoje taip pat pritilo ir mielai glaudėsi prie savo merginų. Iš baimės suklykus, neretai suklykdavo ir jie.

Ir nors naktinės siaubo peržiūros metu nuotykių gerbėjų dvasios neaplankė, tačiau adrenalino netrūko.

"Niekada netikėjau vaiduokliais ir dvasiomis. Netgi pasišaipydavau iš to", – neslėpė M.Vristiukas.

Tačiau keli apsilankymai senuose pastatuose privertė pakeisti savo įsitikinimus.

"Neatsitiktinai sakoma, kad, prieš einant į seną, negyvenamą  pastatą, reikia paprašyti leidimo ir jokiu būdu nieko nelaužyti", – teigė Martynas.

"Lietuva X" įkūrėjas žada po vieną dvi siaubo filmų peržiūras per mėnesį, ekskursiją ir nakvynę požeminėje slėptuvėje bei kitus įvairius projektus. Filmo peržiūrai apleistą sanatoriją pasirinko neatstiktinai.

Susitikimai su nežinomybe

Kartą Martynas apleistame name apsilankė su dviem draugais. Vienam staiga pasidarė bloga, pradėjo trūkti oro, nes pajuto, kad kažkas nematomo yra greta. Jam pagerėjo tik išėjus į lauką.

Kai naktį į sanatoriją Martynas nuvyko su draugu, staiga išsijungė prožektorius ir abu vyrai pajuto stiprią energiją, tarsi kažkas buvo greta.

"Kitą dieną jautėmės tarsi išsekę, visiškai nebuvo jėgų", – prisipažino Martynas, kuriam dar didesnį įspūdį paliko apsilankymas viename apleistame pastate prie Laisvės al.

Tuomet vyras rengėsi sudaryti statybinių darbų sąmatą. Tačiau net ir dienos viduryje, vienas nusileidęs į rūsį, patyrė siaubą.

"Rūsys buvo mažas, kvėpuoti nebuvo kuo. Staiga prožektorius išsijungė, ir pajutau stiprų šaltį, energijos sūkurį, atrodė, kažkas stovi už nugaros, – pasakojo sportiškas vyras. – Sutrikęs išbėgau iš rūsio ir jaučiausi laimingas gatvėje tarp žmonių."

Po kelių mėnesių "Lietuva X" įkūrėjas su dviem draugais toje vietoje apsilankė vidurnaktį: penktadienį, 13 val. Draugams apie anksčiau patirtus keistus įspūdžius jis nepasakojo.

Leidžiantis iš trečio aukšto, staiga smarkiai sujudėjo grindys, tarsi ant jų būtų užkritęs itin sunkus, bent toną sveriantis daiktas.

Rūsyje vyrų laukė dar didesnis siurprizas: iš pradžių jie išgirdo vieną po kito kelis tokius pat stiprius garsus, o po akimirkos visi pamatė tamsius šešėlius.

Persigandę jauni vyrai nėrė iš pastato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų