Šiaulių pučiamųjų orkestras į Kauną atveža „Žydrąją rapsodiją“

Šalia Belos Bartoko, Dmitrijaus Šostakovičiaus, Rafaelio Hernandezo bei kitų kompozitorių kūrinių trečiadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje nuskambės ir Georgo Gershwino „Žydroji rapsodija“, todėl neatsitiktinai Šiaulių pučiamųjų orkestro koncertinė programa pavadinta „Šiaulių rapsodija Kaunui“.

Drauge su muzikantais šią programą paruošė orkestro meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, solistė Medeinė Mickevičiūtė (fortepijonas) bei dirigentas Gediminas Brūzga (jis groja ir solo saksofonu).

Primenant ištakas, Kauno filharmonijos pranešime pažymima, kad Šiaulių pučiamųjų orkestras įkurtas 1966 metais Stasio Jautako iniciatyva. Nuo 1970-ųjų šis orkestras yra respublikinių, taip pat pasaulio lietuvių dainų švenčių dalyvis, įvairių konkursų prizininkas ir laureatas. Koncertuoja Šiaulių mieste bei apskrityje, dalyvauja tradiciniuose festivaliuose, pučiamųjų orkestrų čempionatuose. Orkestro kūrybinėje biografijoje – sėkmingos gastrolės Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Olandijoje ir koncertai su žinomais Lietuvos solistais, liaudiškos muzikos ansambliais, chorais, šokėjų kolektyvais.

Pristatydami solistę M. Mickevičiūtę, koncerto Kaune rengėjai pažymi, jog ji nuo vaikystės aktyviai dalyvauja koncertinėje veikloje, yra trylikos tarptautinių ir respublikinių solo bei kamerinių ansamblių konkursų laureatė. Baigė Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnaziją (mok. ekspertės Marijos Kaubrienės kl.), bakalauro diplomą įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) (Jurgio Karnavičiaus kl.). 2018-aisiais per mainų programą „Erasmus+“ studijavo Belgrado menų akademijoje (prof. Vladimir Miloševič kl.). Šiuo metu studijuoja Estijos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Ivari Ilja klasėje. Ji domisi ir šiuolaikine akademine muzika: bendradarbiauja su LMTA Kompozicijos katedros studentais įrašinėjant naujus kūrinius, dalyvauja šiuolaikinės muzikos koncertuose ir festivaliuose. Pianistė koncertavo kaimyninėse šalyse, taip pat Sakartvele, Vokietijoje, Serbijoje, Maltoje, Italijoje, ne kartą grojo su Šiaulių kameriniu orkestru bei Šiaulių pučiamųjų orkestru. 2010 ir 2012-aisiais už meninius pasiekimus bei Lietuvos vardo garsinimą M. Mickevičiūtę apdovanojo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak pranešimo, muzika nuo mažens lydėjo ir Gediminą Bruzgą. Baigęs mokslus menų gimnazijoje Šiauliuose, jis į saksofono atlikimo bei dirigavimo meno subtilybes gilinosi studijuodamas LMTA. Magistro studijoms grįžo į gimtuosius Šiaulius, kur pradėjo dirbti Šiaulių pučiamųjų orkestro artistu. Kiek vėliau – ir šio orkestro dirigentu. Įsitraukė į pedagoginę veiklą, kur saksofono paslaptimis dalinasi su Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos bei Dainų muzikos mokyklos mokiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vezkit ,,zydraja rapsodija ,, y Vilniu

vezkit ,,zydraja rapsodija ,, y Vilniu  portretas
ir puskit dudas ykise y raukus Seimo ir Vyriausybes LGBTistams , kad ragai issitiesintu....jie tai megsta .

Žydriems \\\\\.../////

Žydriems  \\\\\...///// portretas
gros L.Alėjoj?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių