Šokio spektaklis apie Z kartą atvyksta į Kauną

  • Teksto dydis:

Inovatyvūs, išmanūs, pasinėrę į technologijas, savo sėkme suinteresuoti bei jautrūs – tokiais būdvardžiais galima apibūdinti mįslingąją, pasaulį užkariaujančią Z kartą. Kas jie tokie? Tai šiuolaikinis jaunimas, kurio rankomis bus statoma mūsų ateitis. Šokio spektaklis „Z +“ – tai šios socialinėje medijoje apsigyvenusios Z kartos tyrimas.

Anot iš Kauno kilusios choreografės Agnietės Lisičkinaitės, šiuo metu nėra daug kūrinių, skirtų jaunimui, o ir kurti bei sudominti tokią publiką labai sunku, jauniems žmonėms darosi sunku sutelkti dėmesį. Dialogo sukūrimui su žiūrovu šokio spektaklyje-vakarėlyje „Z +“ choreografė pasitelkia interaktyvią formą, kurios dėka kiekvienas žiūrovas gali tapti lygiaverčiu spektaklio dalyviu. Trys šokėjos: Greta Grinevičiūtė, Airida Gudaitė bei Sigita Juraškaitė kartu su savimi nusitempia į 40 minučių trunkantį Z kartos reivą.

Sukurti spektaklį apie šiuolaikinį jaunimą A. Lisičkinaitę įkvėpė aplinka: „Dažnai geriu kavą „Caffeine“, kuriame lankosi begalė paauglių. Mėgstu stebėti jaunimėlį gatvėse, jo stilių, elgseną ir manieras. Tai ir buvo pagrindinės mano inspiracijos. Ši Z karta yra tokia pati, kaip ir visos prieš tai buvusios: su savo pliusais, minusais bei laikmečio daroma įtaka. Pagrindinė priežastis, dėl kurios yra baiminamasi kalbėti apie šią kartą yra itin stiprus jos panirimas į naująsias technologijas. Tačiau jie, Z kartos atstovai, gimė, kai jau egzistavo internetas, taigi jie negali suvokti pasaulio be jo. Ir aš tame tikrai nematau jokios problemos. Tiesiog tai reiškia, kad reikia ieškoti priemonių skirtingų kartų susikalbėjimui.“

Spektaklis pasižymi interaktyvumu ir šalta, bet efektinga ir išjudinančia estetika, kurią kuria šviesų dailininkas Julius Kuršis, spektaklio scenografė Guoda Jaruševičiūtė, kostiumų dailininkė Rūta Kyguolytė, kompozitorius ir atlikėjas Žygimantas Gudelis – GON gyvai atliekamais beatbox ritmais.

Spektaklį, subalansuotą jaunajai kartai, bet tinkamą bei rekomenduojamą ir visiems kitiems, kurie neabejingi konceptualiems bei šiuolaikiškumu pulsuojantiems darbams, bus galima išvysti neįprastoje, šokiams ir vakarėliams tinkamoje erdvėje – Kauno lofte „Gargaras“ gruodžio 6 d. 19 val.

Bilietus į spektaklį galite įsigyti „Tiketos“ kasose, tiketa.lt ir teatrai.lt tinklalapiuose bei knygynuose „Vaga“. Bilietams taikomos įvairios nuolaidos. Daugiau informacijos – airos.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių