Sostinę ryškiai nuspalvino III Vilniaus šviesų festivalis

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakare sostinėje prasidėjo naktinės žvalgytuvės – visomis spalvomis suspindo III Vilniaus šviesų festivalis

Vakar vakare sostinę kaip niekad ryškiai nuspalvino III Vilniaus šviesų festivalis. Nuo 22 val. miestas atgimė – vilniečius ir miesto svečius džiugino įmantriomis šviesos meno formomis ir išskirtiniais kūrybiniais sprendimais. Mieste vyravo pakili nuotaika – į pasimatymą su naktiniu Vilniumi išėjo tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių.

Šįkart tris festivalio vakarus puoš 18 įspūdingų kūrinių ir du papildomi objektai, sukurti talentingų menininkų iš Lietuvos, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Anglijos, Rusijos ir Rumunijos.

Organizatoriai ir mobili renginio programėlė kviečia žvalgytuves festivalio meno galerijoje po atviru sostinės dangumi pradėti besikuriančiame Paupio rajone, tad vakar vakare nuo šviesų žaismo jis buvo pribloškiantis ir tapo didžiausiu sostinės traukos centru.

Itin ryškiai spindėjo ir žavėjo menininkės iš Vokietijos Klaudijos Reh instaliacija „Interference“, Maironio gatvėje, kuri stebino nuolatiniu judesiu – skirtingų elementų, objektų, spalvų, piešinių ir veiksmų, atsirandančios šviesos ir šešėlio, skirtingų skaidrių ir projekcijų.

„Toks miestas kaip Vilnius, kurio socialinė struktūra visiškai pasikeitė nuo 1900 m., šiandien taip pat yra socialinių pokyčių centras, besikeičiantis, kosmopolitiškas. Manau, kad kuriant naujus jaudinančius ir permainingus kultūros ir socialinės sąveikos lygmenis – didžiausias iššūkis yra panaudoti praeities lobius ir dabarties idėjas“, – sako meniškai ir abstrakčiai pokyčių temą perteikianti ir savo projektą J. Heifeco ir Č. Milošo kūrybai bei, žinoma, Vilniaus miestui dedikuojanti Klaudija Reh.

Kiekvienas sekantis daugiau nei 5 km ilgio festivalio maršruto objektas tiek Senamiestyje, tiek Naujamiestyje – ne tik maloniai mankštino lankytojų kojas, bet ir džiugino įspūdžių kupinas akis bei kultūros ir meno renginių išsiilgusias širdis.

Pasidžiaugti festivalio šviesos meno galerija ir atrasti savo favoritus vis dar galima ir labai kviečiame – šeštadienį (rugpjūčio 14 d.) nuo 22 iki 3 val. ir sekmadienį (rugpjūčio 15 d.) nuo 22 iki 1 val.

Primename, kad Vilniaus šviesų festivalio lankytojams įveikti dvi dešimtis meninių šviesos instaliacijų jungiantį maršrutą, lengviau rasti ir aplankyti visus objektus – padės mobilioji programėlė, kurią atsisiųsti arba atsinaujinti galima: App Store: http://bit.ly/vilniuslightfestival  arba Google Play: http://bit.ly/vilniuslightfestival1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gramas

Gramas portretas
„III Vilniaus šviesų festivalis“??? „Trečiojo Vilniaus šviesų fetivalis“ (taip parašyta dabar) ar „Vilniaus šviesų trečiasis festivalis“???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių