Pereiti į pagrindinį turinį

Spalio pabaigoje į dramaturgijos festivalį Kaune rinksis Baltijos šalių teatrai

2013-10-14 07:53
BNS inf.

Spalio pabaigoje Kaune vyks "Baltijos šalių dramaturgijos festivalis-Kaunas 2013" - į Kauno nacionalinį dramos teatrą rinksis Lietuvos, Latvijos ir Estijos teatrų delegacijos.

Keturias dienas truksiančiame festivalyje režisieriai, dramaturgai, teatrologai, žiniasklaidos atstovai bei delegacijų nariai diskutuos apie nacionalinę dramaturgiją, o žiūrovai galės pamatyti Lietuvos ir kaimyninių šalių teatrų spektaklius.

Festivalyje dalyvaus Talino miesto ir "Vanemuine" teatrai iš Estijos, Kauno dramos teatras ir "Menų spaustuvė" iš Lietuvos, latviams atstovaus Valmieros dramos teatras, Latvijos nacionalinis teatras ir "Dirty Deal Teatro".

Konkursinę programą sudaro šeši skirtingų valstybių teatrų spektakliai: du Estijos, du Latvijos bei du Lietuvos. Estijos teatrai parodys spektaklius "Nutrūkusi grandis" ir "Karjera", Latvijos - inscenizaciją "Prarasto laiko citatos"ir spektaklį "Klajūno malda", o Lietuvos - "Baltą drobulę" ir "Ribas". Nekonkursinėje programoje pasirodys "Dirty Deal Teatro" su performansu "Nacionalinis plėtros planas".

Baltijos šalių dramaturgijos festivalis kasmet rengiamas vienoje iš Baltijos valstybių - 2007 ir 2010 metais jis vyko Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre. Šiemet festivalis vyks spalio 24-27 dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų