Sporto festivalį Lampėdžiuose apkartino epilepsija

Kaune pirmą kartą surengtame sporto festivalyje prireikė medikų pagalbos. Vaikinas dėl epilepsijos išvežtas į ligoninę.

Pirmas kartas

Kaune nuolat vyksta įvairūs kultūriniai renginiai, tačiau sportui vis dar skiriama per mažai dėmesio. Sporto entuziastai, pamatę tuščią nišą, pasiūlė miestui pirmąjį sporto festivalį – „Sunny Beach Sport Festival“. Jo metu didžiausias dėmesys skirtas kūno linijų tobulinimui.

„Renginio akcentai – į Lietuvą ateinanti kūno kulto mada. Tai – sveika gyvensena, mityba, sportas ir gražaus kūno demonstravimas. Šiame festivalyje daugiausiai rungčių, kuriose reikia pademonstruoti jėgą arba kūno linijas. Žinoma, kiekviena sporto šaka prisideda ir prie grožio“, – kalbėjo vienas renginio organizatorių Adolis Mikelionis.

Sporto festivalis pritraukė gausų būrį tobulo kūno entuziastų. Organizatoriai skaičiuoja, jog visose rungtyse dalyvavo apie pusę tūkstančio sportininkų. Jie varžėsi ir kilnodami svarmenis, padangas, traukdami virvę, demonstruodami kūno rengybos sugebėjimus. Daugiausiai dalyvių – vietiniai kauniečiai, tačiau į festivalį atkeliavo sportininkų ir iš pajūrio, sostinės bei kitų Lietuvos miestų.

A. Mikelionis tikino, kad Lampėdžių kempingas puikiai tinka rengti tokio pobūdžio renginius, nes vasaros metu čia yra geriausia vieta, kur galima praleisti laiką. „Camp Inn“ kempinge sutvarkyta infrastruktūra, leidžianti ne tik išsidėlioti įvairią sporto atributiką, bet ir atsigaivinti vandenyje. Tiesa, šį kartą pasimėgauti vandens sporto pramogomis dalyviams nebuvo galima. Organizatoriai pasakojo, kad koją pakišo vėsokas oras.

„Kaunas dar neturėjo tokio festivalio, tačiau manome, kad kitais metais jis dar labiau išaugs ir mes dar labiau išsiplėsim. Tikiuosi, kad kitąmet oro sąlygos leis ne tik persikelti ir į patį paplūdimį, bet ir šokti į ežerą“, – sakė asmeninis treneris.

Dailios formos

Sporto entuziastai galėjo pasirinkti įvairią sportinių rungčių puokštę, tačiau, ko gero, daugiausiai dėmesio sulaukė kūno rengyba. Iš pradžių merginos, po to vaikinai rodė kūno formas, jau užaugintus raumenis. Renginį stebėję praeiviai negailėjo pagyrų sportininkams.

„Ėjome pro šalį ir pamatėme, kad merginos dailias kūno linijas demonstruoja, tai sustojome pažiūrėti, akis paganyti“, – juokavo Algis ir Tadas.

„Žinoma, kad vaikinai labai gražūs, tik dar galėtų marškinėlius nusiimti, nes dabar pilvo raumenų nematome“, – su mažu nusivylimo prieskoniu kalbėjo su draugėmis atėjusi Aušra.

Kitose rungtyse dalyviai taip pat sulaukė daug plojimų, mat ne visi gali iškelti štangą trisdešimt kartų arba nugalėti varžovą rankos lenkimo rungtyje.

Prireikė medikų

Sporto festivalio stebėtojai pasakojo, jog vienam vaikinui prireikė medikų pagalbos. Po vienos rungties jis sukniubo, jį ištiko epilepsijos priepuolis. Žmonės iškart puolė kviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau jos teko gerokai palaukti.

„Nustebino tai, kad paskambinus bendruoju pagalbos telefonu, teko ilgai aiškinti, kur mes esame. Sakiau, kad Vilijampolėje, prie Lampėdžių kempingo, ežero, bet jie niekaip nesuprato, kur tai yra. Medikų laukėme gal dvidešimt minučių“, – įspūdžiais dalinosi prisistatyti nenorėjusi mergina.

Renginio organizatoriai sakė, kad vaikinas – apie 24 metų. Medikai jį išgabeno į ligoninę, ten jis atsigavo ir pavojaus gyvybei nėra. Tuo tarpu renginyje dalyvaujantys žmonės stebėjosi, kad greitosios medicinos pagalbos ekipažo kempinge nebuvo, todėl vylėsi, kad kitais metais organizatoriai tuo pasirūpins ir prireikus bus operatyviai suteikta pirmoji pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

modestas

modestas portretas
APGAILETINA

gyvenu

gyvenu portretas
Kodėl ta vieta vadinama Lampėdžiais? Lampėdžių gyvenvietė randasi pušyne greta Nemuno, anoje karjero pusėje. Ar jau neužilgo skaitysim, kad kokie Žemieji Kaniūkai jau ir bus Lampėdžiais?

112

112 portretas
Na stai dar karta isgirdome koks niekam tikes tas bendras pagalbos centras... 20 minuciu vaziavo medikai!!!!!!!! KOSMARAS!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių