Pradedami Įsimintiniausio 2019 metų menininko rinkimai

  • Teksto dydis:

Kauno menininkų namai jau 22-ąjį kartą skelbia Įsimintiniausio Kauno menininko rinkimus, per kuriuos bus apdovanotas labiausiai per 2019 m. pasižymėjęs profesionalaus meno kūrėjas.

Šįmet meno kūrėjų sąjungų ir kultūros organizacijų pasiūlytų nominantų sąraše – aštuoni kandidatai, iš kurių laureatą išrinks specialiai konkursui sudaryta ekspertų komisija.

Įsimintiniausiu 2019 metų Kauno menininku pretenduoja tapti: režisierius Gildas Aleksa (nominavo Kauno miesto kamerinis teatras), fotomenininkas Gintaras Česonis (Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius), dirigentas Jonas Janulevičius (Kauno valstybinis muzikinis teatras), choreografė Birutė Letukaitė (šokio teatras "Aura"), skulptorius Robertas Antinis (galerija "Meno parkas"), menininkas Česlovas Lukenskas (Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius), dirigentas ir Kauno valstybinio choro vadovas Petras Bingelis (Lietuvos muzikų sąjunga) bei aktorius Andrius Gaučas (Nacionalinis Kauno dramos teatras).

Iš pateiktų kandidatų laureatą rinks komisija, kurią sudaro teatro, dailės, fotografijos, muzikos ir šokio ekspertai: teatrologė doc. dr. Rūta Mažeikienė, menotyrininkė prof. dr. Rasutė Žukienė, Lietuvos šokio informacijos centro vadovė, kultūros vadybininkė Gintarė Masteikaitė, fotografijos kritikas ir teoretikas, fotografas dr. Tomas Pabendinskas ir kompozitorė Zita Bružaitė.

Pasak Kauno menininkų namų direktorės Rūtos Stepanovaitės, 2019-ieji buvo gausūs tiek brandžios kūrybos, tiek intriguojančių eksperimentų, o visa kartu kuria išties nevienalytį, ir tuo vertingą, mūsų miesto kultūrinį veidą: "Rinkdami įsimintiniausią menininką, turime galimybę apžvelgti Kauno kultūros lauko gyvybingumą, jo kismą, o taip pat pristatyti ne tik gerai pažįstamus, bet ir kylančius kūrėjus."

Turime galimybę apžvelgti Kauno kultūros lauko gyvybingumą, jo kismą, o taip pat pristatyti ne tik gerai pažįstamus, bet ir kylančius kūrėjus.

Šįmet Kauno menininkų namai taip pat kviečia dalyvauti Įsimintiniausios 2019 metų Kauno miesto ir rajono kultūros iniciatyvos rinkimuose, kuriuose teikti nominacijas ir už jas balsuoti gali visi kauniečiai bei kitų miestų gyventojai, sekantys Kauno kultūros pulsą. Šiuo metu visuomenės siūlymai jau dėliojami į sąrašą, kuris netrukus bus paskelbtas viešam balsavimui.

Abejų rinkimų kontekste tradiciškai vyks diskusijos, leisiančios kritiškai apžvelgti ir įvertinti praėjusius metus, supažindinant visuomenę su įvairių menininkų veikla bei kultūros procesais. Pirmoji diskusija, "Ekologinės meno praktikos ir jų atpažinimo problema Kauno šiuolaikiniame mene", vyks sausio 23 d. 18 val. Kauno menininkų namuose. Joje dalyvaus architektė Aistė Ambrazevičiūtė ir performansų menininkė Daina Pupkevičiūtė, diskusijos moderatorius – menotyrininkas Valentinas Klimašauskas.

Antroji diskusija, lydinti Įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos rinkimus, įvyks vasario 3 d. 18 val. Kauno menininkų namuose. Jos tema: Menininko finansavimo šaltinis – žmonės: mecenatystė ir sutelktinis finansavimas".

2018 m. rinkimų laureate tapo tapytoja Audronė Petrašiūnaitė, o Įsimintiniausias 2019 metų Kauno miesto menininkas bus paskelbtas sausio 31 d. Abiejų rinkimų laureatai – tiek menininkas, tiek iniciatyva bus apdovanoti vienkartinėmis stipendijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
o kur kiti ?

:)

:) portretas
Kaip meninykas, taip ligonis....:))))

sportuotojai

sportuotojai portretas
ar be sporto terminų jau apie nieką neišeina parašyti, - koks skurdumas: "startuoja projektas", "startuoja statyba", "startuoja programa", dabar dar "startuoja paveikslo rinkimai"...Kur tos starto linijos, kur tos trasos, kuriomis juda projektai, statybos, programos ar rinkimai? Gal pakaktų paprasto žodžio PRADEDAMI?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių