„Stotelė-hiphopas“: jaunimą kviečia ateiti pasikrauti parako

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo mėn. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vyksta jaunimui skirtas projektas „Stotelė-hiphopas“, kurio tikslas didinti hiphopo kultūros žinomumą Lietuvoje.

Jau birželio 11 d. hiphopo entuziastai yra kviečiami į veiklų uždarymo renginį – „Stotelė-hiphopas“.

„Atsibodo dėl repo renginių važinėti į Vilnių? Šįkart gali atsipalaiduoti ir autobuso bilietėlį padėti į šalį, o degalams skirtus pinigus pasitaupyti naujiems mėgstamų atlikėjų kompaktams. Veiksmo toli ieškoti nereikės. Tau tereikia suspėti į paskutinį Kauno apskrities viešosios bibliotekos vykdomo projekto „Stotelė-hiphopas“ stabtelėjimą, kuris įvyks birželio 11 d. 19 val. kultūros ir meno renginių erdvėje „P.A.R.A.K.A.S.“!“ – kviečia renginio organizatoriai.

Linksminsis su mistiniais Kauno žvėrimis

Renginio organizatoriai žada linksmybes ir įtraukiančias patirtis ne tik repo, bet ir mistikos gerbėjams: „Kadaise „P.A.R.A.K.E“ išties buvo laikomas parakas, tačiau šįkart erdvę užkaitinsime laužytais ritmais ir mistiniais Kauno žvėrimis, kurie savo liežuviais ir uodegomis rangysis šalia įėjimo. Žvėrys it kokie tvirtovės sargybiniai rūpinsis, kad į pogrindines repo erdves patektų tikri repo gerbėjai. Tačiau nebijantiems klaidaus drakono uodegos labirinto, vartai taip pat atviri!“

„Stotelė-hiphopas“ renginyje lauks meniu, tinkamas net išrankiausiai ausiai. Pirmasis muzikinis patiekalas – hip-hop jazz stiliaus grupė „Basement Project“, kuri stebins jausmingais muzikiniais posūkiais ir gyvo garso pasirodymu. Pagrindinis patiekalas – repo improvizacijos grupė „Freestarz“, kuri palepins net ir labiausiai surambėjusią ausį. Desertui – nepakartojamas ir abejingų nepaliekantis Erkė! Visai degustacijai diriguos ir užmigti neleis improvizacijos meistras Jama. Ruošk patogius batus ir būk pasiruošęs pajudėti!” – į renginį kviečia projekto koordinatorė Ernesta Dambrauskaitė.

Renginio metu taip pat bus apdovanoti repo dainos konkurso „Kurk hiphopo ritmu“ nugalėtojai.

„Stotelė-hiphopas“ projekto metu Kauno regiono bibliotekose ir mokyklose buvo organizuojamos hiphopo edukacijos jaunimui. Šių edukacijų metu moksleiviai susipažino su lietuviško repo istorija, vykdė kūrybines užduotis bei patys kūrė ir pristatinėjo savo kūrinius. Iš viso edukacijose sudalyvavo netgi 225 moksleiviai! 2021 m. rugsėjo–spalio mėnesiais Kauno apskrities viešoji biblioteka taip pat bendradarbiavo su Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Šiuolaikinių menų katedra ir jos erdvėse organizavo specializuotų hiphopo edukacijų ciklą, susidedantį iš šešių skirtingų užsiėmimų. Pirmąją ciklo dalį vedė repo improvizacijos profesionalas Rokas Grajauskas-Jama. Užsiėmimų metu buvo mokomasi repo improvizacijos technikų bei jų praktinio pritaikymo. Antrąją ciklo dalį vedė muzikos prodiuseris Simonas Pupekis – DJ Bohne. S. Pupeikis mokė DJ kontrolerio valdymo pagrindų, taip pat dalyvius supažindino su muzikos kūrimo „Ableton“ pagrindais bei šios programos pritaikymu gyviems pasirodymams.

2022 m. projektas toliau tęsė savo veiklas ir metus pradėjo paskelbdamas apie penkių susitikimų su hiphopo kultūros atstovais ciklą. Visi susitikimai vyko jaunimo pamėgtame kultūros bare „Godo“. Susitikimuose sudalyvavo 2021 m. „Freestyle MC Battle“ nugalėtojas Pijus Vasiliauskas, grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras, kūrybininkas Žygimantas Kudirka-Mesijus, gatvės menininkas Tadas Vincaitis-Plūgas ir reperis Erikas Toruntajevas-Erkė.


Renginio programa:

18.30 val. DJ Bartino

19 val. projekto „Stotelė-hiphopas” pristatymas

19.20 val. „Basement Project“

20 val. konkurso „Kurk hiphopo ritmu“ nugalėtojų apdovanojimas

20.15 val. „Freestarz“

21 val. Erkė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų, antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas, anti euruopos sąjungos Lietuvos Respublikos atsišaukimų platinimas Velnio šaukimasis pasaulio pabaigai. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Všį Ernmar Respublika, 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106, Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiu. Lietuvos respublikos Kauno vpk darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius, Arvydas Anušauskas, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vytautas Landsbergis, Danguolė Šermukšnienė, Lidija Burbienė, Vytautas Krikščiūnas. Imei 863962026043742, 63892112.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių