Su kauniečiais bendraus rašytoja K. Sabaliauskaitė

  • Teksto dydis:

Birželio 1 d. 14:15 val. Kauno gyventojai sulauks neeilinės viešnios: Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno padalinyje įvyks susitikimas su rašytoja Kristina Sabaliauskaite, kuriame bus kalbama apie visą autorės kūrybą.

„Susitikimo tikslas nėra knygos pristatymas. Jeigu tekstui reikia didelio komentaro arba paaiškinimo, tai reiškia, kad rašytojas neatliko savo darbo. Man maloniausia būtų neformalus pokalbis“, – yra sakiusi K. Sabaliauskaitė. Iki šiol rašytojos knygų pristatymai bei susitikimai su skaitytojais sulaukdavo išskirtinio dėmesio – gerbėjai netilpdavo į sales, o autografus autorė dalydavo net iki kelių valandų.

Istorinių romanų ciklas „Silva rerum“ – neabejotinai vienas reikšmingiausių pastarojo dešimtmečio įvykių Lietuvos literatūroje. Pirmoji ciklo dalis 2008 m. pelnė Jurgos Ivanauskaitės premiją, buvo įtraukta į kūrybiškiausių knygų dvyliktuką, 2009 m. skaitytojų išrinkta Metų knyga. Antrasis romanas, „Silva rerum II“, taip pat tapo Metų knyga, o autorė 2011 m. apdovanota Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus atspindžius literatūroje. Trečioji ciklo dalis „Silva rerum III“ išleista 2014 m. Už visas tris romano dalis 2015 m. rašytoja apdovanota Liudo Dovydėno premija. Pagal ciklą „Silva rerum“ rengiamos literatūrinės ekskursijos. „Silva rerum IV“ puikiai įvertino tiek skaitytojai, tiek žymūs literatūros kritikai, ji nuo pat pasirodymo puikuojasi geriausių knygų viršūnėse, o skaitytojai rinkdami geriausias lietuviškas šimtmečio knygas savo balsais „Silva rerum“ tetralogijai skyrė trečiąją vietą.

Įvertinimo bei dėmesio rašytoja susilaukia ne tik Lietuvoje – balandžio mėnesį Londono knygų mugėje K. Sabaliauskaitė paskelbta Dienos autore. Romanas „Silva rerum“ išverstas į lenkų bei latvių kalbas. Lenkijoje šis romanas pateko į prestižinės Vidurio Europos literatūros premijos „Angelus“ finalą, o Latvijoje tapo vienintele lietuvių autorių knyga, patekusia į mėgstamiausių latvių knygų šimtuką.

„Baltos lankos“ ir Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno padalinys bibliotekoje rengia pirmąjį šiais metais K. Sabaliauskaitės susitikimą su skaitytojais. Knygos gerbėjai turės galimybę susitikti su rašytoja, autorė atsakys į skaitytojus dominančius klausimus. Renginio metu bus galima gauti autorės autografą, o rašytojos knygas įsigyti leidyklos kaina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių