Su žydų paveldu Kaune kviečia susipažinti naudojant virtualų žemėlapį

  • Teksto dydis:

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje baigiasi žydų paveldui Kaune įprasminti skirtas projektas. Baigiamasis renginys, kuriame bus pristatomas virtualus žydų kultūros paveldo žemėlapis, vyks gruodžio 14 d., šeštadienį, 16 val. bibliotekos Šančių padalinyje, Sandėlių g. 7.

Renginio dalyviai taip pat bus kviečiami pajusti Beigelių krautuvėlės atkurtą litvakų kulinarinio paveldo skonį bei pasikalbėti apie jo įtaką pasaulio kultūrai. Renginį užbaigs ir su tradicine žydiška klezmer muzika supažindins muzikos grupė „Rakija Klezmer Orkestar“.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, šiemet įgyvendindama Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuotą projektą „Žydų paveldas Kaune“ skatino miesto bendruomenės dialogą daugiakultūriškumo tema bei populiarino užmirštą žydų kultūros paveldą, kviesdama į didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusias ekskursijas ir kūrybines dirbtuves kartu su istorikais, miesto gidais, kultūros ir meno veikėjais. Projekto dalyviai ne tik susipažino su visame mieste išsidėsčiusiais žydų architektūros objektais, bet ir, pasinaudodami kūrybinėmis priemonėmis (tekstais, vaizdais, žemėlapiais ir pan.), juos apmąstė, kurdami su jais savo asmeninį ryšį.

Bendradarbiaujant su KTU Informatikos fakultetu buvo sukurtas virtualus žemėlapis ir mobiliesiems telefonams pritaikyta žaidimo programėlė, kurios dėka susipažinti su svarbiausiais žydų kultūros paveldo objektais ir pažinti senąjį Kauną bus galima neišeinant iš savo namų arba bibliotekos. Virtualus turas po žydų įkurtas mokyklas, sinagogas, socialinės paskirties pastatus, žydų architektų projektuotus gyvenamuosius namus ir pan. – tai iš panoraminių (360 laipsnių) fotografijų sukurta egzistuojančios vietos simuliacija. Turo pagalba galima pereiti nuo vienos nuotraukos prie kitos, erdvėse judėti iš vieno peržiūros taško į kitą, kas sudaro vaizdą, jog po tam tikras vietas vaikščiotumėte patys, nors iš tiesų viską stebite kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono ekrane.

Baigiamajame projekto „Žydų paveldas Kaune“ renginyje Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinyje, Sandėlių g. 7, bus galima pirmiesiems išbandyti projekto metu sukurtą žemėlapį bei pažinti senąjį Kauną virtualiai aplankant svarbiausius Kauno žydų kultūros paveldo objektus, paragauti žydų virtuvės patiekalų ir paklausyti nuotaikingo grupės „Rakija Klezmer Orkestar“ koncerto. Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Ttulcevičius - Vaciui

Edmundas Ttulcevičius - Vaciui portretas
Ligoninė tai ligoninė , kapinės tai kapinės , bet sinagogos niekas iš jų neatiminėjo ir į ką ji dabar panaši , nejaugi lietuviai ar kaip tu sakai žydšaudžiai turėtų ją remontuoti - atsipeikėk .

Balamutas

Balamutas portretas
Ui,Vacį, labai dėkingi už paaukotus pinigus. Gerai kad atgailauji. Tikimės ir kitų gojų aukų ir atgailos.

gal

gal portretas
Nors jau Choraline sinagoga apsisvieskit nakti.Baugus pastatas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių