Svečiuose – jaunieji muzikos talentai

Jaunųjų muzikų festivalis, kasmet pavasarį į Kauną sukviečiantis tarptautiniu mastu įvertintus atlikėjus, suteikė progos ne tik pasiklausyti jaunųjų žvaigždžių muzikavimo, bet ir suvedė juos su bendraamžiais.

Kaunas jau 26-ąjį kartą keletui dienų tapo vieta, kurioje susitiko ir vieni iš kitų mokėsi gabūs, darbštūs ir savo tikslo siekiantys jaunieji atlikėjai.

Paskutinę kovo dieną festivalio svečiai viešėjo Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, kurioje jaunieji atlikėjai iš Vokietijos, Italijos, Rusijos, Norvegijos bei Slovėnijos nuoširdžiai ir betarpiškai bendravo su savo bendraamžiais.

Šį susitikimą surengė J.Naujalio muzikos gimnazijos mokytoja Ilona Klusaitė, kuri pakvietė jaunuosius muzikantus ne tik pagroti, bet ir pakalbėti apie jų pasiekimus muzikoje, apie pomėgius, laisvalaikį, keliones.

Didžiulį įspūdį padarė jauniausi svečiai – aštuonerių smuikininkas Daniilas Chaplyginas (Rusija) ir devynerių Flavia Napolitano (Italija), kuri ne tik mokosi Turino konservatorijoje, bet dainuoja teatro chore ir mokosi klasikinio baleto studijoje. Jų muzikavimas nepaliko abejingų klausytojų.

Kauniečiai mokiniai turėjo galimybę išgirsti grojantį savo bendraamžį iš Slovėnijos Mak Muni Mihevcų. Jam dar tik trylika, bet jau du kartus koncertavo prestižinėje Niujorko "Carnegie Hall" ir kitų šalių salėse. Svečias iš Vokietijos Konstantinas Egenspergeris puikiai groja ne tik fortepijonu, bet ir violončele, dalyvauja mokyklos orkestre, dainuoja chore.

Jaunosios violončelininkės iš Norvegijos Heddos Aadland biografijoje taip pat reikšmingi laimėjimai konkursuose ir įvairi muzikinė veikla gimtinėje. Šie įspūdingi pasiekimai muzikoje – ne tik gabumų, bet ir kasdienio darbo rezultatas. Tą patvirtino ir patys jaunieji muzikantai atsakinėdami į J.Naujalio muzikos gimnazijos mokinių klausimus. Atlikti įvairūs moksliniai tyrimai rodo, kad vaikai, kurie mokosi muzikos, pasiekia geresnių rezultatų bet kurioje srityje. Mūsų mokiniams tai buvo įkvepiantis sėkmės pavyzdys, įrodantis, kad laikas, praleistas muzikuojant, netrukdo gerai mokytis, turėti įdomių pomėgių ir džiaugtis vaikyste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių