Šveicarams – lietuviška ąžuolo skulptūra

Kaunietis Romualdas Steponavičius gyvena ir kuria Šveicarijoje, į kurią nubloškė netikėta sėkmė kūryboje.

Kaunietis Romualdas Steponavičius gyvena ir kuria Šveicarijoje, į kurią nubloškė netikėta sėkmė kūryboje. Mat visą gyvenimą inžinieriumi dirbęs Romualdas tik kartais grodavo akordeonu, piešdavo, tapydavo, o prieš 40 metų net mėgino iš medžio drožinėti įvairias figūrėles.

Sužinojęs apie Šveicarijoje, Ementalio mieste, vyksiantį vietinio parko dekoratyvinio elemento sukūrimo konkursą, spontaniškai nutarė jame dalyvauti – nusiuntė savo projektą ir netikėtai nurungė visus konkurentus.

"Aš pasiūliau parke pastatyti medinę skulptūrą su keliomis žirgų galvomis. Būtent šis mano pasiūlymas patiko šveicarams, pripratusiems tik prie akmens ar metalo skulptūrų. Ąžuolinis 4 m aukščio kūrinys paliko stiprų įspūdį vietos gyventojams – jie garsiai plojo šios mano skulptūros atidengimo proga. Džiaugiausi, suteikęs jiems tiek laimės", – tvirtino R.Steponavičius, grįžęs į Kauną švęsti Kalėdų ir Naujųjų metų.

Po trumpų atostogų buvęs inžinierius, tapęs skulptoriumi, vėl iškeliaus į Šveicariją, į Uro slėnį, kur pakviestas metus padirbėti privačioje rezidencijoje. Šį savo gyvenimo posūkį R.Steponavičius vadina tikru Kalėdų stebuklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių