Pereiti į pagrindinį turinį

Šventė visiems, kurie neabejingi žvejybai

2016-06-11 02:30
DMN inf.

Kaune pirmą kartą organizuojama Žvejo diena! Birželio 19 d. 12 val. prie Kauno pilies prasidės fiesta visiems, kas neabejingi žuviai ir žvejybai.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kodėl Kaune?

Žvejo ir žuvies dienos atsiradimas Kaune turi tvirtą geografinį ir istorinį pagrindą. Tarptautinėje žvejybos sureguliavimo ir plėtojimo konferencijoje Romoje, vykusioje 1984 m., birželio 27-oji, siejant su žvejų globėjo šv.Petro vardadieniu, buvo paskelbta Žvejo diena.

"Kaunas, palyginti su kitais Europos miestais, unikalus tuo, kad yra įsikūręs tarp dviejų upių. Turėdami tokią gamtos dovaną, mes jos neišnaudojame. Kaune prie upių ir krantinių trūksta gyvo gyvenimo, kaip, pavyzdžiui, Olandijoje. Vis dėlto manau, kad tai tik laiko klausimas, nes mes patys turime sukurti tradicijas, o Žvejo ir žuvies šventė – pirmas žingsnis", – teigė renginio organizatorė Aistė Grybauskienė.

Tarp kauniečių yra didelis būrys žvejų. Visi jie, atėjus savaitgaliui, pasiėmę meškeres palieka savo šeimas mieste, išvykdami žvejoti.

Šio renginio idėja – žvejo šventė visai šeimai. Vadinasi, kol vyrai žvejos Neries pakrantėje, jų moterys ir vaikai turės atraktyvų šventinį reginį prie Kauno pilies, kur netrūks pramogų. "Toks  šventės formatas turėtų patikti visiems šeimos nariams, nes ji vyks kitaip! – žadėjo A.Grybauskienė. – Nepretenduojame į Zarasų ar Molėtų kraštų statusą "žvejų rojus". Kauno žūklės čempionato metu bus įdomu įsitikinti, ar mūsų mieste vis dar kimba žuvys ir ar galėsime ateityje Kauną skelbti žvejų pramogų sostine?"

Susiburs visi

Žvejas ir žuvis yra neatsiejami dalykai, todėl vienas pagrindinių šventės tikslų – suburti visus, kas susiję su žuvimi ar žvejyba. Renginio metu prie žvejo scenos vyks žuvų patiekalų degustavimas, žūklės edukaciniai pristatymai.

Apsilankiusieji šventėje turės unikalią galimybę pamatyti privačias kauniečių žvejų trofėjų ir apdovanojimų kolekcijas bei specialiai šiam renginiui paruoštą Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento ekspoziciją.

Meno oazėje vyks menininkų Kristinos Čivilytės, Rūtos Levulienės, Daivos Kupstienės ir Vandos Kaminskienės dailės kūrinių paroda "Atokvėpis" ir meno dirbtuvės. Renginio metu vaikai galės įdomiai leisti laiką žaidimų kambariuose, o norintieji galės bendrauti su skautais arba stebėti animatorių pasirodymus.

Speciali scena

Žvejo scenoje karaliaus vedėjas ir koncertinės programos režisierius Gintaras Vidmantas. Šventinę nuotaiką jis kurs kartu su atlikėju Medonu, grupe "16 Hz", vaikų grupe "Medučiukai ir Medutis", "M2", "Easy", Vaikų mados teatru, Moterų retro šokių grupe, J.Gruodžio konservatorijos džiazo ir vokalo studija, "Ainiais" ir pučiamųjų orkestru "Ažuolynas". Žvejo ir žuvies šventės pasveikinti atvyks svečiai iš Ukrainos folkroko grupė "TaRŪTA".

Šioje scenoje pirmą kartą vyks istorinės brolių pranciškonų apeigos "Žuvies dovana", skirta seserims benediktinėms. Nesuvaidinti personažai įprasmins "Perudžijos legendos" fragmentą apie šv.Pranciškų.

Kas taps čempionu?

Renginio partneriai: Kauno žvejų draugija, vadovaujama Ričardo Kaziūno ir žūklės klubas "Vienam gale kablys", atstovaujamas valdybos pirmininko Svajūno Mikalausko ir Giedriaus Lodos.

Jų organizuojamas Kauno miesto žūklės čempionatas turėtų tapti svarbiausiu renginio akcentu. Partnerių patirtis pavers šias varžybas išskirtinėmis – tiek profesionalams, tiek ir mėgėjams bei jų komandoms. Šios sportinės varžybos padės išaiškinti Kauno čempioną. Jose gali dalyvauti visi norintieji, užsiregistravę renginio metu arba iš anksto, pagal Lietuvos sportinės žūklės plūdinės meškerės taisykles.

Dar viena atrakcija – šou varžybos "Bliz". Jos truks apie valandą. Jų metu bus galima žvejoti įvairaus tipo meškerėmis, o komandose bus po tris žmones.

Varžybų metu dalyvius konsultuos patyrę žvejai sportininkai. Tikimasi ir aktyvaus sirgalių palaikymo. Kauno miesto žūklės čempiono ir kitų prizininkų laukia solidūs rėmėjų įsteigti prizai.


Naudinga informacija

Žvejai kviečiami registruotis [email protected], 8 686 48 624.

Renginio organizatoriai: REPUBLICA KAUNENSIS ir Kauno senamiesčio draugija.

Daugiau informacijos: www.kaunosenamiestis.lt, [email protected] 8 687 50 579,  rita@ kaunosenamiestis.lt 8 610 39 038.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų