Šventinę nuotaiką pakaunėje kurti padeda iš kalėdinio autobuso sklindanti muzika

Iki gruodžio 23 dienos kelionę tęsia Kauno mikrorajonuose ją pradėjęs šventiškai iliuminuotas autobusas, iš kurio sklinda smagios kalėdinės melodijos.

Šių muzikinių kelionių iniciatyva gimė įvertintus tai, kad dėl pandemijos šiemet kalėdinis laikotarpis Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, kiek kitoks nei įprastai: centrinėse miestų ir miestelių aikštėse nešurmuliuoja kalėdinės mugės, o dalis šventinių įpročių persikėlė į virtualią erdvę.

Tad „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda kartu su jai talkinančia „Kautros“ bendrove, pasistengusi išsaugoti šventinę dvasią, kalėdinę nuotaiką atveža autobusu į Kauno bei pakaunės kiemus.

Sulaukęs ir daugybės Kauno rajono gyventojų kvietimų, šią savaitę skambantis „Kautros“ autobusas spėjo užsukti į Babtus bei Panevėžiuką. Antradienį kalėdine muzika buvo pradžiuginti Karmėlavos gyventojai, o šį trečiadienį, temstant, autobusas apsilankys Ežerėlyje, paskui – Zapyškyje ir Kačerginėje. Ketvirtadienį vakare – Linksmakalnyje, Garliavos apylinkėse bei Rokuose.

Autobuso maršrutą Kauno rajone padėjo sudaryti aktyviausiai Šiuolaikinių seniūnijų projekte dalyvaujančios gyventojų bendruomenės.

Jau yra skelbta, kad, norint pamatyti ir išgirsti šventinį autobusą, svarbu tik laikytis naujausių karantino reikalavimų ir būti namie. Kad žmonės nesibūriuotų lauke, belaukdami atvykstant autobuso, konkrečios vietos, kur jis pasirodys, iš anksto neskelbiamos. Taigi jo laukti reikėtų savo namuose, pasipuošus langus kalėdinėmis lemputėmis ar kitomis šventinėmis dekoracijomis.

„Kaunas 2022“ rinkodaros projektų vadovės Irutės Tumaitės teigimu, šios Kalėdos – ypatingos, nes nuo jų lieka vieni metai, tik vienas žingsnis iki labai svarbaus Kaunui ir Kauno rajonui tikslo – Europos kultūros sostinės titulo šventės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rex

rex portretas
kam rinkti ten zmones?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių