Pereiti į pagrindinį turinį

Teatras kviečia žaisti Lietuvos istoriją

2015-02-19 11:52
DMN inf.

Kauno valstybinis lėlių teatras žiemą žada palydėti premjeriniu plastikos ir objektų spektakliu "Molinis sapnas".

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno valstybinis lėlių teatras žiemą žada palydėti premjeriniu plastikos ir objektų spektakliu "Molinis sapnas".

Drąsius kūrybinius sumanymus scenoje realizuoja spektaklio režisierius ir aktorius Andrius Žiurauskas, dailininkas Sergejus Bocullo ir kompozitorius bei muzikos atlikėjas Artūras Sinkevičius.

Kūrybinė grupė rekomenduoja spektaklio pavadinime neieškoti sąsąjų su lietuvių literatūros kūriniais – V.Petkevičiaus apysaka "Molio Motiejus – žmonių karalius" ar K.Kubilinsko pasaka "Molio Motiejukas".

"Nors per repeticijas nejučiomis iš atminties vis atklysta J.Marcinkevičiaus trilogijos eilutė: "Aš Lietuvą lipdau po gabalėlį", – pastebi spektaklio režisierius ir aktorius A.Žiurauskas, pastaruoju metu intensyviai gilinęsis į molio lipdymo subtilybes.

Premjera "Molinis sapnas" – tai su lietuvių liaudies legendomis ir mitais supintas kūrinys, patraukliai ir suprantamai pasakosiantis apie svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius ir reikšmingiausias datas.

Pagrindinis istorijos herojus – gatvės menininkas, pasitelkęs senuosius amatus ir šiuolaikines technologijas, žais su vaikais Lietuvos istoriją nuo LDK susiformavimo iki šių laikų. Autentikos įspūdį scenoje sustiprins tam tikrus laikus reprezentuojančios lietuviškos melodijos, atliekamos etnokultūros mokytojo A.Sinkevičiaus. Spektaklyje  atlikėjas groja net penkiolika skirtingų instrumentų.

Žiūrovai turės galimybes matyti ir scenoje lipdomų molinių istorijų vaizdo projekcijas.

Paradoksai, netradiciškai naudojami buities rakandai, gyva muzika ir kartu su žiūrovais spektaklio metu kuriama istorinio įvykio interpretacija turėtų sudominti ir mokyklos slenkstį jau peržengusius vaikus, ir juos lydinčius suaugusiuosius.

"Norime į dažnai sakralizuojamą Lietuvos istoriją pažvelgti netikėtu rakursu, netradiciškai, šmaikščiai, šiek tiek ironiškai", – žada kūrėjai.


Kas? Spektaklio "Molinis sapnas" premjera.
Kur? Kauno valstybiniame lėlių teatre.
Kada? Vasario 21, 28 d., 12 val.,  kovo 21 d. 12 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų