„Tūkstantmečio vaikų akademija“ Kaune: moksleivių motyvaciją kels mokslo ir šou pasaulio žvaigždės

  • Teksto dydis:

Jau pirmadienį (rugpjūčio 9 d.) Nemuno saloje prasidės pirmoji Kaune „Tūkstantmečio vaikų akademijos“ sesija, truksianti iki pat penktadienio. 13–19 metų moksleivių laukia nepamirštami žaidimai, naujos pažintys, o svarbiausia – pasaulinio lygio lektorių iš Lietuvos paskaitos.

„Po jau vykusių sesijų išplatinome anonimišką apklausą. 96,6% moksleivių norėtų šią patirtį pakartoti kitais metais. Net ketvirtadalis pirmosios sesijos studentų iš karto užsiregistravo ir antrai. Paaugliai, sakantys, kad nori vasarą skirti mokslui – atrodo neįtikėtina! Jaučiame, kad pagrindinis mūsų tikslas: priminti, kad mokytis gali ir turi būti įdomu – pasiektas. Beprotiškai džiaugiamės, kad su šia lektorių svajonių komanda turime galimybę supažindinti ir motyvuotus ar motyvaciją susigrąžinti norinčius Kauno moksleivius“, – sakė akademijos prodiuseris Laurynas Šeškus.

Pirmoji startuos „Įdomiųjų menų ir politikos mokslų“ sesija, kurios metu politologas Linas Kojala pasakos apie JAV ir Kinijos santykius bei demokratiją socialinių tinklų laikais, diplomatas Linas Linkevičius atskleis politikos užkulisių paslaptis, tiriamosios žurnalistikos žvaigždė Dovydas Pancerovas papasakos žurnalistikos istoriją ir svarbiausias užduotis šiuolaikiniame pasaulyje, istorikas Mindaugas Nefas nušvies garsųjį „Manhatano projektą“, „Swedbank“ ekonomistė Greta Ilekytė papasakos, kaip teisingai pasirinkti ateities profesiją.

V. Ovadnevo nuotr.

Moksleiviai taip pat išgirs net dvi, vienos įdomiausių jau vadinamas, Vilniaus licėjaus mokytojo Ričardo Jankausko paskaitas apie tai, kaip suprasti simbolistinius M. K. Čiurlionio paveikslus, kūrybininkė Dovilė Filmanavičiūtė papasakos, kaip nelaukiant mūzos įdarbinti savo kūrybiškumą, apie poeziją kaip būdą kalbėti tiesą papasakos žurnalistas Rytis Zemkauskas. Kad kasdien netrūktų muzikos ir linksmybių pasirūpins atlikėjas Vidas Bareikis, DJ Jovani – Jonas Nainys, muzikantė Raminta Naujanytė-Bjelle. Kasdien bendravimo išsiilgusių moksleivių lauks bent dvi išskirtinės paskaitos, „Tūkstantmečio vaikų kvizas“, komandinės ir asmeninės užduotys.

V. Ovadnevo nuotr.

Rugpjūčio 16–20 dienomis Nemuno saloje moksleivių lauks sesija „Įdomioji fizika ir gyvybės mokslai“. Apie šviesą nuo laužo urve iki LED, OLED ir lazerių net tris paskaitas kalbės VU dėstytojas Dovydas Banevičius, dr. Akvilė Zabiliūtė-Karaliūnė ir dr. Mikas Vengris. NASA Ames tyrimų centre stažavęsis Aivaras Vilutis dalinsis kosminėmis astrobiologijos paslaptimis, dr. Aurimas Vyšniauskas papasakos apie molekulinius švyturius, o „Thermo Fisher Scientific Baltics“ R&D projektų vadovas Donatas Staniulis atskleis vakcinos kelią nuo ligos atsiradimo iki išgydymo. Istorikas Mindaugas Nefas kalbės apie genialųjį Albertą Enšteiną, „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius atskleis, kas nutiktų, jei išmetamas maistas taptų sala. Raminta Naujanytė-Bjelle parodys, kaip grojama mokslinę fantastiką primenančiais instrumentais, Vidas Bareikis kalbės apie scenos baimės įveikimą, o prodiuseris Jonas Nainys rūpinsis, kad kiekvieną dieną moksleiviai atsipalaiduotų su muzika, kvizais ir žaidimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
kokios kokios žvaigždės pasaulio IDIJOTU SVAIČIOJIMAS

Anonimas

Anonimas portretas
fu slykstu

jojo

jojo portretas
izymybes rankela-kojala,kiausingalvis ir nuplerusi dovile
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių