Užsigavėkime, kad visos bėdos išdulkėtų

  • Teksto dydis:

„Vasario 18-osios vidurdienį kviečiame į Užgavėnių sostinę – Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse, kur jūsų lauks pačios tikriausios Užgavėnių linksmybės!“ – skelbia muziejus.

Čia veiklos užteks tiek mažiems, tiek dideliems – bus galima pasigaminti kaukę „Kaukių dirbtuvėlėse“, paganyti akis kaukių ir persirengėlių parade, raumenų jėgą pasitikrinti liaudiškų žaidimų rungtyse ir ristynėse, o gudrumą – viktorinose. Drauge linksmai trypti, šokti ir vyti žiemą Liaudies buities muziejaus svečius kvies ansambliai ir kapelos.

„Kadangi šie metai Lietuvoje paskelbti ir Žirgo metais, galėsite išmėginti savo žinias ir dalyvauti naujoje rungtyje – patys pabalnoti arklį, pajodinėti ar pavažinėti arklio traukiamu vežimu“, – vilioja Užgavėnių šventės organizatoriai.

Pabalnoję arklį, pašokę, patrypę ir praalkę šventės dalyviai galės patys išsikepti Užgavėnių blynų, o gardaus šiupinio paragaus, jei įmins mįslę „Šiupinyno“ viktorinoje. Linksmybes baigs tradicinė Lašininio ir Kanapinio dvikova ir Morės išlydėtuvės dausosna!

Ar žinote, kad per Užgavėnes negalima dirbti? Nuo senovės žmonės tikėjo: jei per Užgavėnes dirbsi, sulauksi nelaimių – sukirmys lašiniai, vištos daržus kapstys, vėjai stogus plėšys. „Kad taip nenutiktų, važiuokite kuo toliau nuo namų ir darbų – pasiimkite pačią baisiausią Užgavėnių kaukę ir vasario 18 d. atvykite į Lietuvos liaudies buities muziejų Užgavėnių švęsti! Susibėkime ir užsigavėkime, kad visos bėdos išdulkėtų: juoksimės, triukšmausime ir kvatosime, o jei bus sniego – jame pasivoliosime!“ – kviečia organizatoriai.

Išsamią Užgavėnių linksmybių programą galima rasti Lietuvos liaudies buities muziejaus interneto svetainėje www.llbm.lt ir muziejaus feisbuko paskyroje.


Šiame straipsnyje: UžgavėnėsRumšiškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Čia kuria kalba "Užsigavėkime". Visai jau nupušėjo,

" Užsigavėnėkime?

" Užsigavėnėkime? portretas
Nustokit darkyti lietuvių kalbą, BERAŠČIAI!!

> Kiek čia galite

> Kiek čia galite portretas
čia mintyje turima Vilniaus brigada, kurių buvo pilna ir anais laikais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių