VDU kamerinio orkestro dovana – šventinis koncertas kiekvieno namuose

  • Teksto dydis:

Kasmet prieš pat Kalėdas išskirtinį šventinį koncertą dovanojantis VDU kamerinis orkestras šiemet su klausytojais susitinka nuotoliniu būdu. Orkestras kviečia į devintojo savo gimtadienio šventinį pasirodymą, kurį kiekvienas norintis gali nemokamai stebėti oficialiose orkestro paskyrose socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Youtube“.

Šventiniame koncerte kartu su VDU kameriniu orkestru pasirodo Vytauto Didžiojo universiteto absolventas, vienas žinomiausių operos solistų šalyje Liudas Mikalauskas.

Savo išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu atlikėjas yra pelnęs publikos meilę ne tik Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių scenose. Koncertui diriguoja ir fortepijonu groja charizmatiškasis ir žiūrovams gerai iš televizijos ekranų pažįstamas VDU kamerinio orkestro vyriausiasis dirigentas Vytautas Lukočius.

„Esame įpratę savo gimtadienius švęsti pakiliai kartu su klausytojais. Šįkart kalėdinis laikotarpis visiems yra kitoks, be įprastų susibūrimų su draugais, šventinių koncertų ar spektaklių lankymo. Dėl šalyje susidariusios situacijos negalime žiūrovų pakviesti į koncertinę salę, tačiau muzikinę šventę vis tiek surengėme ir kviečiame visus norinčius pajusti bent dalelę muzikinės šventės saugiai prie savo ekranų namuose, paklausyti mūsų koncerto“, – sako VDU kamerinio orkestro vadovė Rita Bieliauskaitė.


Programoje skamba arijos iš operų, dainos iš Lietuvos kompozitorių aukso fondo, Kalėdinės giesmės ir šventiški kūriniai orkestrui. Solo griežia orkestro violončelių grupės atlikėja Gintarė Kaminskaitė.

Devynerius metus gyvuojantis VDU kamerinis orkestras savo gimtadienius kasmet pažymi vienetiniais koncertais, kuriuose dalyvauja gerai muzikos gerbėjams pažįstami svečiai. Ankstesniuose koncertuose orkestrą sveikino ir drauge scenoje pasirodė tokie atlikėjai kaip Merūnas Vitulskis, Karina Krysko, Evelina Sašenko, Egidijus Bavikinas, Saulius Petreikis ir kiti.

VDU kamerinis orkestras, buriantis savo srities profesionalus, dirba su įvairių muzikos stilių kūrėjais bei atlikėjais ir puoselėja klasikinės muzikos tradicijas. Nuo pat orkestro įkūrimo pradžios jo kolektyvas siekia skleisti aukštąją kultūrą ne tik savo mieste ir šalyje, bet ir tarptautinėje muzikos scenoje. Styginių orkestras yra surengęs pasirodymus Jungtinėse Amerikos valstijose, Vokietijoje, Gruzijoje, Kipre. Socialiai atsakingas kolektyvas per devynerius veiklos metus rengė paramos koncertus, bendradarbiavo su Kauno muzikos mokyklomis, Kauno hospisu, į nemokamus koncertus kvietė miestiečius ir miesto svečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dvigubas dugnas

Dvigubas dugnas portretas
Nu va - šito daininko konservatoriaus dviveidiškumas ir meilė pinigams atsiskleidė: prieš porą savaičių trimitavo Bingelis mirė, mes kalti, ką darom, sustokim, nesibūriuokim". Tik pajuto šlamančių eurų kvapą ir visa ideologija baigėsi. Tiesiog klounas su dvigubu dugnu. Ir dainuoja šiaip sau. Piaro tik daug.

kaunietis

kaunietis portretas
ačiū atlikejui l.Mikalauskui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių