„Vėjo malūnėlis“ pakaunėje įsuka vis naujas šokėjų kartas

  • Teksto dydis:

Raudondvario kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Vėjo malūnėlis“ vienija beveik 80 šokėjų. Galima sakyti, kad tai net ne vienas, o keli „malūnėliai“, kuriems suktis netrukdo jokios kliūtys. Penktadienio vakarą buvo paminėtas šio ansamblio jaunuolių grupės veiklos dešimtmetis.

Šokio sūkuryje ant Raudondvario kultūros centro scenos taip pat sukosi ir jaunučių, jaunių ir vyresniųjų grupės, skrabalus virtuoziškai mušė Ginas Baladinskas. Artistų pasirodymus lydėjo garsūs plojimai ir šūksniai.

Taip šokėjai ir užauga, pradėdami nuo mažų žingsnelių iki profesionaliai sukamos polkos. Mes, vadovai, mylime juos visus.

„Taip šokėjai ir užauga, pradėdami nuo mažų žingsnelių iki profesionaliai sukamos polkos. Mes, vadovai, mylime juos visus, auginame, džiaugiamės kiekvienu, kad ir nedideliu pasiekimu. Dešimt metų suaugusiųjų kolektyvui – nedidelis tarpas, dešimt metų iš vaiko į suaugusįjį – visa kaitų paletė. Taip ir gyvename besikeisdami ir mylėdami šokį“, – pasakojo kolektyvo vadovė Jolanta Zizienė.

Už meilę šokiui ir tautiniam kostiumui „Vėjo malūnėlio“ šokėjams ir jų vadovėms dėkojusi Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė perdavė mero Valerijaus Makūno dovaną – pasiplaukiojimą laivu „Zapyškis“.

Tą vakarą padėkos žodžių buvo daug: šokėjai dėkojo vadovėms Jolantai Zizienei ir Gintarei Milieškaitei ir akompaniatorei Daivai Sinkevičienei, vadovės – šokėjams ir jų tėvams, Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė ir Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Navickas – visai šokį puoselėjančiai raudondvariečių bendruomenei.

„Vėjo malūnėlis“ 2003, 2009, 2014 ir 2018 m. dalyvavo pasaulio lietuvių dainų ir šokių šventėse. Pasirodė tarptautiniuose festivaliuose ir koncertuose: Italijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Danijoje, Liuksemburge. Dalyvauja įvairiuose Kauno rajono, Raudondvario bendruomenės renginiuose ir šventėse.

„Vėjo malūnėlio“ jaunuolių grupė dalyvavo Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudiškų šokių grupių, ansamblių, šokio studijų festivalio „Aguonėlė“ konkurse ir iškovojo pirmą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių