Vokiška legenda prigijo Lietuvoje: rugsėjį į Kauną grįžta dvigubai paaugęs „Oktoberfestas“

  • Teksto dydis:

Ar kada nors teko pasipuošti bavariškais drabužiais ir šokti iš visos širdies pagal šio krašto tradicinę muziką? Būtent tai galėsite padaryti visai greitai, nes „Oktoberfestas“ jau rugsėjo 23 ir 24 d. grįžta į Kauną – šįkart vyks dviejų dienų festivalis. Trečią kartą bravoro „Volfas Engelman“ rengiama šventė šiemet visų svečių lauks atgaivintame istoriniame aludarystės kvartale. Čia bravoras ruošia tradicinius „Oktoberfesto“ festivalio atributus ir žada ne vieną staigmeną.

Dėl pandemijos Miunchene vykstantis „Oktoberfestas“ buvo keletą metų atidėtas, tačiau 2022-ųjų festivalis rugsėjo viduryje vėl dvi savaites drebins Bavarijos sostinę.

„Jei tik turite galimybę, būtinai nuvykite į šį Vokietijoje organizuojamą festivalį – patirtos emocijos liks visam gyvenimui ir dar daug metų draugams norėsis pasakoti apie įspūdžius. Į ją nuvykti galite tikrai visi, jei tik turite tokį tikslą, tačiau ši kelionė reikalauja nemažai planavimo, laiko ir biudžeto“, – sako bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

Jei norite pajusti „Oktoberfesto“ festivalio emociją likę Lietuvoje, „Volfas Engelman“ Kaunui ir miesto svečiams dovanoja geriausias šio festivalio tradicijas, kurioms įkvėpimo bravoro komanda ne vienerius metus sėmėsi Miunchene. Todėl, kaip pabrėžia A. Saulėnienė, rugsėjo pabaigoje bravoro bičiuliai vėl galės mėgautis tuo, kuo garsėja vokiškas festivalis.

„Volfas Engelman“ nuotr.

„Mūsų šventėje tik dalyvių būna mažiau: į Miuncheną per dvi savaites tradiciškai suvažiuoja apie 6 mln. svečių. O mes šiais metais tikimės sulaukti kelių tūkstančių minios. Tačiau ne dalyvių skaičius yra festivalio sėkmė, o susirinkusiųjų nusiteikimas. Pažadame šiltą, linksmą ir naujų skonių kupiną festivalio atmosferą – ją kursime per tradicinius patiekalus, specialiai šiai šventei verdamus gėrimus. Bus ir gyvos bavariškos nacionalinės muzikos, tradicinių litrinių bokalų, ilgų stalų palapinėje – visai kaip Miuncheno festivalyje. Vokiškosios šventės tradicijas ne kartą patyrėme Bavarijos sostinėje. Todėl savo mieste jau trečią kartą organizuosime šį renginį „importuodami“ geriausius „Oktoberfesto“ papročius. Šįmet lankytojus raginame stengtis pasipuošti bavariškais drabužiais, kad atmosfera būtų dar išskirtinesnė ir linksmesnė“, – kviečia „Volfas Engelman“ komanda.

Jos teigimu, Kaunui šis nemokamas festivalis yra puiki proga pasidžiaugti gyvu ir išties spalvingu reginiu, o lietuviškasis „Oktoberfestas“ svariai prisideda prie miesto gyvenimo, nes šventė sutraukia minias smagiai nusiteikusių žmonių. Tam pasitarnauja ir šventės vieta, vos per kelias minutes pasiekiama nuo geležinkelio ir autobusų stočių. Beje, šiemet jau pasiekė žinia, kad atvyks lankytojų ir iš Suomijos, Estijos, Latvijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
nera ukrainos veliavu, tai ne svente.

susikišk

susikišk  portretas
tu ta pagarba i sikna. Patriote tu šiaudinis. Kai lenkė iš VRM darkė mūs abėcėle tai sėdėjai kiaušius itraukes ir nė piršto nepajudinai o dabar švente puoli. Tep ir sakyk kad savo laiku kepenus pragėrei ir dabar pavydi tiems kas gal išlenkt bokala - kita

Organizatoriams-

Organizatoriams- portretas
pritrūko fantazijos ir pagarbos lietuvių kalbai. Susigrūskite tą "Oktoberfest'ą' sau subinėn.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių