„Kauno energijos“ Raudondvario katilinėje bus įrengta mobilioji biokuro katilinė

  • Teksto dydis:

Iki šiol „Kauno energijos“ Raudondvario katilinėje šiluma buvo gaminama tik iš gamtinių dujų. Nuo šių metų liepos vidurio gamtines dujas didžiąja dalimi pakeis biokuras. Šiuo tikslu AB „Kauno energija“ Raudondvario katilinėje pradedama montuoti mobilioji biokuro katilinė.

Naujas 1,5 MW galios įrenginys su priklausiniais 2020 m. birželio 3 d. atvežtas į bendrovės Raudondvario katilinę ir pradedamas montuoti specialiai jam įrengtoje aikštelėje.

Įrenginio galios visiškai pakaks Raudondvario šilumos vartotojų vasaros poreikiams ir didžiajai daliai žiemos poreikių. Jei kartosis žiemos, kokia buvo pastaroji, tai dujinių katilų gali ir netekti įjungti.

Katilinė įrengiama siekiant padidinti energijos, pagaminamos iš atsinaujinančių šaltinių, dalį, beveik visiškai atsisakant gamtinių dujų naudojimo, taip pat siekiant sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus bei mažinti šilumos kainą vartotojams.

Kaip jau minėta, katilinė bus pastatyta specialiai jai įrengtoje betoninėje aikštelėje, Raudondvario katilinės teritorijoje. Papildomai bus įrengtas rankovinis dūmų valymo filtras, skirtas išvalyti iš dūmų kietąsias daleles, atitinkantis aukščiausius aplinkosaugos reikalavimus, bei ekonomaizeris, kuris leis atgauti dalį šilumos iš dūmų ir taip padidins katilo efektyvumą. Mobilioji katilinė bus visiškai automatizuota, valdoma nuotoliniu būdu ir veikianti be personalo.

Katilas įrengiamas pagal ES struktūrinių fondų iš dalies finansuojamą projektą „Biokuru kūrenamo katilo įrengimas Raudondvario katilinėje“ (Nr. 04.1.1-LVPA-K-109-02-0004), pagal priemonę Nr. 04.3.2-LVPA-K-109 „Biokuro panaudojimo skatinimas šilumos energijai gaminti“.

Projekto vertė – 699,9 tūkst. eurų. ES struktūrinių fondų finansuojama dalis sudarys iki 352,5 tūkst. eurų. Likusią dalį bendrovė investuos iš savo lėšų. Paleisti naująjį katilą planuojama jau šių metų liepos viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

La

La portretas
Kokias dar dujas Raudondvariui dengėm?Atsipeikėk

yft

yft portretas
puiki naujiena, nes dabar visiems kaunieciams kaina buvo padidinta, kadangi turejome dengti tiek duju kaina Raudondvariui, tiek jos transportavima iki Raudondvario.

tai gi cia tas

tai gi cia tas portretas
auksinis tualetas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių