Aiškėja, kaip atrodys Nemuno salą ir Aleksotą sujungsiantis tiltas

  • Teksto dydis:

Parengti projektiniai pasiūlymai pėsčiųjų tiltui, sujungsiančiam Aleksotą ir Nemuno salą Kaune, jį rengiamasi pradėti statyti kitais metais, penktadienį pranešė savivaldybė.

Tikimasi, kad 258 metrų ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas ne tik pagerins susisiekimą, bet ir taps nauju traukos centru, iš čia atsivers 360 laipsnių miesto panoramos. Tilto prieigose ir prie vandens bus kuriamos laisvalaikio erdvės, teigiama pranešime.

Architektų sprendiniai rugpjūčio pabaigoje bus pristatyti Kauno savivaldybėje. Iki tol visuomenė kviečiama teikti savo pastebėjimus projektui.

„Upių mieste reikia kuo daugiau jungčių. Taip žmonės taptų mobilesni, o svarbūs objektai ir miesto centras būtų patogiai bei lengvai pasiekiamas. Pirmasis žingsnis to link – mažasis tiltelis nuo Karaliaus Mindaugo prospekto į Nemuno salą. Naujasis tiltas – to tęsinys“, – pranešime sakė Kauno miesto savivaldybės vicemeras Andrius Palionis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Specialistų teigimu, naujasis tiltas su pėsčiųjų ir dviračių takais pagerins susisiekimą su Žemojoje Fredoje statomais gyvenamųjų namų kompleksais, istoriniu Kauno miesto centru, rekreacijai skirta Nemuno sala. Taip siekiama ne tik padidinti šių miesto dalių patrauklumą, bet ir skatinti darnų judumą, nurodo savivaldybė.

„Du tiltai sudarys vientisą jungtį, kuria siekiama į vieną sistemą įtraukti Kauno centro vystymui ir plėtrai svarbius objektus, pagerinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimą tarp abiejų Nemuno krantų, taip pat sujungti esamų ir skatinti naujų pėsčiųjų ir dviračių trasų vystymą“, – teigė projekto koordinatorius Andrius Indriliūnas.

Du tiltai sudarys vientisą jungtį, kuria siekiama į vieną sistemą įtraukti Kauno centro vystymui ir plėtrai svarbius objektus.

Tikimasi per šiuos metus parengti techninį projektą, o kitąmet jau skelbti konkursą rangovui ir pradėti tilto statybas.

Naująjį tiltą projektuoja įmonė „TEC Infrastructure“ ir architektų komanda „KILD“. 2018 metais ta pati komanda buvo pateikus pirminius tilto iš Nemuno salos į Aleksotą sprendinius, tačiau atsižvelgiant į savivaldybės prašymą, jie permąstyti ir optimizuoti. Tai leis sumažinti tilto statybos kaštus.

Naujojo tilto siluetas primins jau pastatytą mažąjį – turės panašią turėklų sistemą, bus šviesus. Jis kuriamas iš lengvų metalinių konstrukcijų, todėl taps ažūrišku ir neužgoš vaizdo į miestą tiek nuo krantų, tiek ir nuo upės, teigiama pranešime.

Kuriamos erdvės bus lengvai pasiekiamos visiems, ypač žmonėms su negalia – tilto prieigose įkomponuojami 5 proc. nuožulnumo pandusai. Numatyta, kad tilto konstrukcijų ilgis sieks 258 metrus, o judėjimui skirtų takų plotis – šešis metrus.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Pasak „KILD“ architekto Ivane Ksnelashvili, tiltas per upę tarnaus ne tik kaip jungtis, bet ir taps populiaria vieta įvairioms veikloms. Tilto konstrukcijos šioje pusėje pritaikytos koncertams, lauko kinui, studentų paskaitoms.

Nemuno salos pusėje kuriama rekreacinė erdvė apglėbs pusiasalį su buvusiu tarpukariniu uostu. Čia suplanuota kompaktiška ir laiptuota ovali terasa aplink tilto atramą. Į ją žmonės pateks parko takeliais ar pieva.

Architektų sprendimai palieka atvirą kelią laivybos vystymui Nemunu ar buvusio uosto ir jachtklubo erdvės atkūrimui, nurodo savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lapė

Lapė portretas
Tiltą pastatys greitai , nes matomas objektas, o Vilijampolėje ,vienoje iš pagrindinių A.Stulginskio gatvėje ,8 metus žadėjo žadėjo konservai irengti nors vieną šalygatvį ir vienos krypties eismą padaryti ,kad žmonės neitu tarp mašinų ir vienodai .Tiek pat metų dabartiniai su pakalniškiu priešakyje žada. Šiuolaikinis meras kaip senovės Egipto faraonai stato didelius objektus arba plonu asfaltu lieja dideles gatves,nes motosi tokie objektai iš toli

Q

Q portretas
Nafik tas tiltas , dar durniau už apžvalgos bokštus verčiau bunkerius kastu

Buvęs konservatorius

Buvęs konservatorius  portretas
Šlovė Kauno savivaldybei ir jos Merui
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių