Pereiti į pagrindinį turinį

Akibrokštas Panemunėje: stebimės, kad pas žmones tiek pagiežos ir pykčio

2022-09-15 10:23
DMN inf.

„Nenorime verkšlenti, nors tikrai ašaros byra, kuomet tokie dalykai vyksta. Tiesiog stebimės, kad pas žmones tiek pagiežos ir pykčio“, – šįryt apie situaciją viešai prabilo kūrybos centro „Kinas Panemunė“ atstovai.

Istorinį Vaidoto gatvės 26 medinuką atgaivinusi bendruomenė jau ne kartą yra sulaukusi nekviestų svečių.

Šią naktį piktavaliams užkliuvo Ukrainos vėliava, kabojusi ant pastato šalia Lietuvos istorinės vėliavos. Nulaužtas kotas su vėliava nutrenktas čia pat.

„Vėliavos kotą sutvarkysime, policijai pranešėme ir toliau kursime bei puoselėsime šią erdvę. Ir toliau kviesime jus visus džiaugtis renginiais, kurių bus gausa šį rudenį. Ypač laukiame vaikų, kurie užaugę labiau mylės savo aplinką, kurioje esame. Ir toliau kursime bendrystę aplink save, Lietuvoje ir visame pasaulyje. Ramybės“, – visiems linkėjo visuomenininkai.

„Kinas Panemunė“ nuotr.

Kauno policija patvirtino, kad ketvirtadienį apie 9.50 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Vaidoto g., pastebėtos „nuo pastato nukabintos ir šalia numestos kabėjusios vėliavos“.

„Šiuo metu Kauno apskr. VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariate tikslinamos įvykio aplinkybės“, – nurodė Kauno policijos atstovai.

Turtingą istoriją turintis Vaidoto gatvės 26 pastatas neseniai dar buvo apleistas, tačiau aktyvistai jį sutvarkė, buvo atgaivintos ne tik pastato patalpos. Kūrybos centras tapo vietinių neabejingų aplinkosaugai ir bendruomeniškų žmonių traukos ir prasmingų idėjų generavimo, vykdymo, sklaidos centru.

Pirmasis aukštas paskirtas bendruomenės dirbtuvėms, kuriose galima susitaisyti sugedusius daiktus arba juos pritaikyti kitai reikalingai funkcijai. Čia taip pat įrengta kultūrinė erdvė, tinkanti susibūrimams, renginiams, koncertams, meno rezidencijoms, dienos centrui, filmų peržiūroms ir kt.

Antras aukštas skirtas apsistoti miesto svečiams, maldininkams – netoliese eina piligrimų kelias „Camino Lituano“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų