Pereiti į pagrindinį turinį

„Akropolyje“ po streiko prasidėjo derybos (papildyta)

„Akropolyje“ po streiko prasidėjo derybos (papildyta)
„Akropolyje“ po streiko prasidėjo derybos (papildyta) / Tomo Raginos nuotr.

Po vienos dienos streiko Kauno „Akropolio“ parduotuvės atnaujino veiklą, tačiau akciją išprovokavusi problema neišspręsta. Antradienį popiet su prekybos centro valdytojais susitikę nuomininkai derėjosi dėl mažesnės patalpų nuomos kainos, bet susitarti kol kas nepavyko.

Kauno „Akropolyje“ streikavo nuomininkai - pirmadienį nedirbo keliolika parduotuvių. 

„Aukštos nuomos kainos, kurios šiandien nebeatitinka rinkos vertės. Apyvarta yra ženkliai sumažėjusi, nebegalime mokėti už patalpų nuomą tiek daug“, - protesto motyvą nurodė akcijoje dalyvavusios bendrovės „Ageseta“ direktorė Gražina Juotkienė.

Jos teigimu, šiandien Vilniuje vyko patalpų nuomininkų susitikimas su Kauno „Akropolį“ valdančios bendrovės „Resolution Property Management" atstovais.

„Pageidausime trečdaliu mažesnės nuomos kainos, bet naivu tikėtis, kad tiek pavyks nusiderėti. Tikimės, kad prekybos centro valdytojai supras mūsų situaciją ir sumažins nuomos kainą tiek, kad galėtume išgyventi“, - prieš susitikimą sakė G.Juotkienė.

Po kelias valandas trukusių derybų verslininkė pranešė, kad Kauno „Akropolio“ komercinių patalpų nuomininkai buvo išklausyti, tačiau susitarimo pasiekti kol kas nepavyko.

„Pateikėme pageidavimus, jie svarstys su akcininkais, kuriuos iš jų gali patenkinti. Atsakymą pateikti pažadėjo kitą pirmadienį“, - pasakojo G.Juotkienė.

Šį pirmadienį Kauno „Akropolyje“ streikavo bendrovė „Armitana“, kuriai priklauso „Žygio batai“, „Step top“, „Salamander“, taip pat bendrovė „Danbalt International“ („Este“, „Wawa“, „Danija“, „Vero moda“, „Fam Club“, „Only“, „Puma“) ir bendrovė „Pergamas“ („Lee ir Wrangler“).

Kauno "Akropolio" valdytojas Kęstutis Isakas atsisako komentuoti protesto akcijos priežastis. Jo teigimu, vakar keliolika parduotuvių nedirbo dėl techninių kliūčių. Esą neveikė kasos aparatai.

Paklaustas apie šiuo metu vykstančias derybas dėl nuomos kainų, K.Isakas atkirto, kad vykstančios derybos yra komercinė paslaptis.

"Kauno "Akropolyje" lankytojų srautai yra bene didžiausi, palyginti su kitais šalies prekybos centrais, - sakė jis. - Srautai ėmė didėti rugpjūtį, o rugsėjį prekybos centre lankėsi ne mažiau žmonių negu praėjusių metų tą patį mėnesį".

K.Isakas įsitikinęs, kad pirkėjai dėl akcijos nenukentėjo, nes nedirbo 5 proc. prekybos centro parduotuvių.

Bendrovės „Danbalt International“, kuriai priklauso parduotuvės „Este“, „Wawa“, „Danija“, „Vero moda“, „Fam Club“, „Only“, „Puma“, vienas iš vadovų Vygintas Kocys atsisakė paaiškinti, kodėl pirmadienį parduotuvės nedirbo.

Paklaustas, ar pavyko susiderėti dėl mažesnių nuomos kainų, verslininkas atsakė trumpai: „Komentarų neturime“.

Stambios Kauno "Akropolio" nuomininkės "Aprangos" grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas apie protesto akciją sužinojo iš žurnalistų.

"Mūsų prisijungti niekas nekvietė, - tvirtino R.Perveneckas - Gali būti, kad akcija susijusi su patalpų nuomotojų klaidomis".

R.Perneveckas patvirtino, kad šiuo metu "Aprangos" grupė derisi su "Akropolio" valdytojais dėl patalpų nuomos kainos.

Kauno "Akropolyje" pirmadienį nedirbusios parduotuvės šia akcija bandė parodyti prekybos centro vadovams, įmonei „Resolution Property Management", nepritarimą pernelyg aukštoms nuomos kainoms.  

Kauno „Akropolio“ prekybinių patalpų nuomininkai šurmuliuoja ne pirmą kartą - šių metų vasario 21 dieną vyko visuotinis nuomininkų susirinkimas. Jo metu prekybininkai skundėsi, kad nuo sausio kiekvienos "Akropolio" parduotuvės šeimininkai moka nuo 7 iki 11,1 proc. didesnį nuomos mokestį. Esą nuomos kainų augimas yra neracionalus, nes kituose prekybos centruose nuomos kainos mažėja.

Tuomet nuomininkai sutarė, kad reikia siekti mažesnių nuomos kainų vieningai. Kai kurie susirinkimo dalyviai tuomet samprotavo, kad reikėtų nustatyti trumpesnį nuomos sutarčių terminą. Esą dabar jos sudaromos trejiems metams, o prognozuoti, kokia bus ekonominė šalies padėtis po trejų metų, yra labai sudėtinga.

Parduotuvių šeimininkai vasarį svarstė, kad nuolaida galėtų galioti bent iki tol, kol prekybininkų apyvartos pasieks 2008 m. lygį. Tuomet lankytojų srautai buvo sumažėję 25 proc., o gyventojų perkamoji galia - dar labiau.

Nepasitenkinimas dėl nuomos kainų Kauno „Akropolyje“ prasidėjo 2008 m. antroje pusėje, kai 100 proc. Kauno "Akropolio" akcijų įsigijo Vokietijos investicinė bendrovė "Deka Immobilien GmbH". Naujieji savininkai "Akropolio" valdymą patikėjo įmonei „Resolution Property Management".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų