Aktualu pakaunės gyventojams: taksi stotelės galimos ir privačioje žemėje

  • Teksto dydis:

Kaip ir kur bus galima įrengti taksi stoteles, numato ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybės tarybos patvirtintas dokumentas – Lengvųjų automobilių taksi stotelių įrengimo ir naudojimosi Kauno rajono savivaldybės teritorijoje tvarkos aprašas.

Anot savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pareigas einančio jo pavaduotojo Tautvydo Tamošiūno, Tvarkos aprašas bus privalomas visiems lengvųjų automobilių taksi vairuotojams ir vežėjams, kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims.

Taksi stotelės savivaldybės valdomuose vietinės reikšmės viešuosiuose keliuose ir gatvėse galės būti įrengiamos tik esamose automobilių stovėjimo juostose arba važiuojamojoje dalyje įrengtose automobilių stovėjimo vietose, taip pat automobilių stovėjimo aikštelėse.

Pagal naują tvarką, stoteles bus galima įrengti ir privačiuose žemės sklypuose, tačiau turi būti gautas sklypo savininko ar valdytojo sutikimas. Tokių stotelių įrengimas gali būti finansuojamas tik privačių asmenų lėšomis.

Skyriaus vadovas T. Tamošiūnas pabrėžė, kad stotelėmis galės naudotis visi vežėjai, turintys išduotas licencijas vežti keleivius lengvaisiais automobiliais taksi ir atitinkamas licencijos korteles. Visos taksi stotelės, kurios nebus įtrauktos į patvirtintą sąrašą, bus laikomos nelegaliomis ir turės būti panaikintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Šiaip jau licenzijų ir jų kortelių seniai nebėra. Kokiais čia teisės aktais vadovaujamasi?

liudas

liudas portretas
ir kam tos stotelės jeigu taksi jau beveik sunaikinti

vygutis

vygutis portretas
staska kreivakaklis kartu su simu dėjo ant tavęs skersą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių