Pereiti į pagrindinį turinį

A.Melianas: policija neturi būti situacijos Garliavoje įkaitė

2012-04-19 10:47
A.Melianas: policija neturi būti situacijos Garliavoje įkaitė
A.Melianas: policija neturi būti situacijos Garliavoje įkaitė / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Naujasis vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sako norintis, kad Garliavos įvykių kontekste nebūtų manipuliuojama policijos vardu.

Trečiadienį išplatintame pranešime ministras taip pat pareiškė, kad teismo sprendimus Lietuvoje vykdo antstoliai, ne policija, tačiau pastaroji turi atsižvelgti į ir vykdyti antstolės duotus nurodymus.

„Šiuo metu policijos pareigūnai ir taip turi daug darbo gaudydami vagis ir kitus nusikaltėlius, užtikrindami mūsų visų saugumą, tad tenka tik apgailestauti, jog rodoma tokia nepagarba jų darbui – bandoma primesti atsakomybę už tinkamai neparuoštą teismo sprendimų vykdymą“, – sako A.Melianas.

Pasak pranešimo, A.Melianas tikisi, jog antstolė sudarys „minkštą“ teismo sprendimo vykdymo planą ir mergaitės perdavimą vykdys nenaudodama prievartos ir nediskredituodama policijos pareigūnų vardo.

„Teisinėje valstybėje teismų sprendimai yra privalomi. Tačiau tai turi būti vykdoma ne jėga ir prievarta, o taikiomis teisinėmis priemonėmis. Mergaitės perdavimą motinai kartu su antstole turi vykdyti psichologai, vaikų teisių apsaugos specialistai ir socialiniai darbuotojai“, – aiškina A.Melianas.

Jis pabrėžė, jog Vidaus reikalų ministerija ir policijos pareigūnai dės visas pastangas, kad būtų užtikrintas Garliavoje esančių žmonių saugumas.

Kovo 23 dieną bandymas perduoti mergaitę motinai Kauno rajone, Garliavoje, baigėsi susistumdymu, po šio įvykio pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų