Pereiti į pagrindinį turinį

„Amerika pirtyje“ skirta Rimanto Štaro 60-mečio jubiliejui

2009-03-03 19:33
„Amerika pirtyje“ skirta Rimanto Štaro 60-mečio jubiliejui
„Amerika pirtyje“ skirta Rimanto Štaro 60-mečio jubiliejui / Diena Media nuotr.

Kovo 21 dieną, 15 val. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ bus rodomas legendinis Kauno valstybinio dramos teatro spektaklis A.Keturakio „Amerika pirtyje“, skirtas Rimanto Štaro 60-mečio jubiliejui.

Pirmą kartą Keturakio pjesė „Amerika pirtyje“ buvo pastatyta 1899 metais Palangoje ir tapo pirmuoju viešu spektakliu lietuviškos spaudos draudimo metais. 

Šiandieninis, jau profesionalus šios komedijos pastatymas, kad ir kaip keista, itin taikliai atspindi mūsų laiko aktualijas. Neseniai 30 metų jubiliejų atšventęs spektaklis, apvažiavęs visą Lietuvą, vis tebetrykšta pilnatve ir energija, nes juoktis žmonėms niekada nepabosta.

Nesižavėti šio spektaklio personažų šventu naivumu ir šėtonišku gudrumu gali tik tas, kas visai neturi jumoro jausmo, o pasisemti žinių visiems, besiruošiantiems į šį užjūrio kraštą - ne tik pravartu, o tiesiog būtina. Kaip gi ten iš tikrųjų „Amerikoje gera, Amerikoj gražu...“, paporins visas žvaigždynas Kauno dramos artistų.

Spektaklio, kurį dabar mato žiūrovai, premjera įvyko 1974 metais. Režisierius - Valdas Lencevičius. Dailininkė - Janina Malinauskaitė, Kompozitorius - Teisutis Makačinas.

Vaidina aktoriai: Albinas Budnikas, Algirdas Pintukas, Milė Šablauskaitė, Antanas Žekas, Antanas Tarasevičius, Vilhelmas Vaičekauskas, Algirdas Vrubliauskas, Regina Varnaitė, Rimantas Štaras, Rokas Strinskis, Smiltys Andrikonis, Vytautas Spitrys ir dauguma kitų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų