Pereiti į pagrindinį turinį

Amžinasis Švietimo skyriaus vedėjas aukojasi dėl žmonos

2015-06-11 08:02

Savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sako apsisprendęs, kad penkiolika metų vaidinto vaidmens jam jau pakanka, ir ketina atsisakyti pareigų, tačiau savivaldybės palikti neskubės.

A. Bagdonas ir I. Bagdonė
A. Bagdonas ir I. Bagdonė / Evaldo Virkečio nuotr.

Savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sako apsisprendęs, kad penkiolika metų vaidinto vaidmens jam jau pakanka, ir ketina atsisakyti pareigų, tačiau savivaldybės palikti neskubės.

Laimėjo konkursą

"Aš galvoju, kad jau užtenka, juo labiau kad susidarė tokia situacija – žmona laimėjo konkursą į mokyklos vadovus, tai nereikia kelti problemų, kokių nereikia", – tikino amžinuoju Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėju iki šiol vadintas A.Bagdonas.

Jo žmona Ilmantė Bagdonė, iki šiol dirbusi savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos specialiste, šią savaitę laimėjo konkursą "Varpo" gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti, tad visus mokyklos reikalus turėtų derinti ir spręsti su savo vyru, o tai – viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktas.

Praėjusiems metams baigiantis I.Bagdonė bandė tapti "Saulės" gimnazijos direktore, tačiau jai nepasisekė. Tuomet A.Bagdonas apie gresiantį viešųjų ir privačių interesų konfliktą nebuvo linkęs kalbėti ir tikino, kad spręs problemą tik tada, jei žmona taps direktore.

Buvusi A.Bagdono sutuoktinė Danguolė Bagdonienė vadovauja Vinco Kudirkos progimnazijai. Švietimo sistemoje dirba ir jo dukra, žentas, sesuo bei dukterėčia.

Nori likti savivaldybėje

A.Bagdonas tiktina apie savo ketinimus trauktis iš skyriaus vedėjo pareigų jau informavęs ir savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Petrauską, tačiau atrodo, kad savivaldybės apleisti savo noru ilgametis Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas neskubės.

"Antradienį buvau pas administracijos direktorių nuėjęs ir pasakiau: kadangi žmona laimėjo konkursą ir jeigu miesto taryba ją patvirtins, tą pačią dieną aš atsisakysiu skyriaus vedėjo pareigų, o kokias pareigas man pasiūlys, aš nežinau. Jeigu pasiūlys kažką dirbti, tai ir liksiu, o jeigu nepasiūlys, tai čia jau kitas dalykas. Tai jau ne mano sprendimai. Aš esu pedagogas, turiu didelės patirties, ir mokslinės patirties, galvoju, kad švietimo srityje galėčiau dirbti, kur nebūtų viešųjų ir privačių interesų konflikto", – ketinimų likti savivaldybėje neslėpė A.Bagdonas.

G.Petrauskas patvirtino kalbėjęs su A.Bagdonu, tačiau kokį kitą darbą galėtų pasiūlyti savivaldybėje, neatskleidė. "Šį klausimą spręsime įgyvendinant savivaldybės administracijos reorganizaciją. Nieko nebus daroma ekspromtu, tarsimės su Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktoriumi", – abstrakčiai paaiškino administracijos vadovas.

Vaidino penkiolika metų

Paklaustas, ar pats nedalyvaus kurios nors Kauno mokyklos direktoriaus konkurse, A.Bagdonas tikino tokių planų neturintis. "Ne, žinokite, aš daugiau esu teoretikas, mokslininkas, tikrai nebandysiu. Ką gali žinoti, ką gyvenimas padiktuos, bet į direktorius eiti dabar neplanuoju ir manau, kad ateityje neplanuosiu", – aiškino vedėjas.

A.Bagdonas užsiminė, kad sprendimo projektą, kuriuo miesto taryba I.Bagdonę paskirtų "Varpo" gimnazijos direktore, planuojama parengti liepos 21 d. vyksiančiam posėdžiui. Anot jo, dar reikia laiko Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoms gauti ir  kitiems formalumams sutvarkyti.

"Liepos 25 d. bus penkiolika metų, kai vadovauju skyriui. Manau, kad tikrai sąžiningai atitarnavau miestui, ir kas ateis į šitas pareigas ir tiek išdirbs, tikrai mažai nepasirodys. Vedėjo pareigybė nėra karjera. Tai yra vaidmuo, ir tą vaidmenį bet kada gali prarasti: gali pats prarasti, gali kiti atimti. Aš apsisprendžiau, kad man šitą vaidmenį penkiolika metų vaidinti jau pakanka. Dar negirdėjau, kad kas Kaune tiek metų būtų atidavęs", – neslėpė pasididžiavimo Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų