Pereiti į pagrindinį turinį

Ant Vytauto Didžiojo tilto – nė vienos plokštės su sovietine simbolika

2015-03-08 09:15
BNS inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Ant Vytauto Didžiojo (buvusio Aleksoto) tilto Kaune nebeliko nė vienos plokštės su sovietine simbolika, sekmadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Darbus konkursą laimėjusi bendrovė „Švykai“ pradėjo prieš kiek daugiau nei savaitę. Pasak bendrovės direktoriaus, darbininkai susidūrė su nenumatytomis kliūtimis, bet plokštes vis tiek nuėmė.

„Vieno pilono viduje yra likę tilto pakėlimo mechanizmas, todėl negalėjome iš vidaus prieiti prie varžtų. Teko ieškoti kitų sprendimų. Nepaisant visų sunkumų, šeštadienį vakare nuėmėme paskutinę plokštę ir darbai jau beveik baigti“, - pranešime cituojamas bendrovės „Švykai“ direktorius Vytautas Švykas.

Nuėmus plokštes ant visų tilto pilonų iškeltos Kauno ir Lietuvos vėliavos.

Artimiausiu metu reljefinės plokštės su sovietiniais herbais ir žvaigždėmis bus saugomos bendrovės „Kauno švara“ patalpose.

Pagal konkurso sąlygas iš viso reikėjo nuimti 32 metalinius simbolius. Po to kolonų paviršius turi būti aptaisytas apdailos cementinėmis fasado plokštėmis, atitinkančiomis pilonų spalvą.

Miesto savivaldybė sovietinę simboliką nuo tilto nuima po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą.

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų