Pereiti į pagrindinį turinį

Apdovanoti geriausi „Formulės future“ čempionato sportininkai

2021-08-22 18:34

Sekmadienį Kauno mariose tęsėsi pasaulio vaikų ir jaunimo „Formulės Future“ čempionatas. Jo metu ant vandens varžėsi nuo 6 iki 19 metų amžiaus vaikai, priklausantys nuo nulinės, dar kitaip vadinamos delfinų, iki 5 klasės. Sportininkai varžėsi pusfinalio bei finalo slalomo rungtyse ir kovojo dėl galutinių pozicijų turnyro lentelėje.

Sudėjus manevravimo bei slalomo rungtyse surinktus taškus paaiškėjo, jog sėkmingiausiai pasaulio čempionate pasirodė atstovai iš Rusijos. Jie pasaulio čempionate iškovojo šešis medalius ir triumfavo komandinėje įskaitoje, kurioje lietuviai liko penkti.

Lietuvos sportininkai geriausiai pasirodė delfinų (nulinėje) klasėje. Lietuviai Kemas Mitkus, Adriana Kaskauskaitė bei Majus Rocius, atstovavęs Suomijai, nukonkuravo visus užsienio varžovus ir atitinkamai pasidalino prizines vietas.

Apdovanojimą atsiėmusi jauniausioji Lietuvos sportininkė septynmetė A. Kaskauskaitė pasakojo, jog šiandien labai jaudinosi, tačiau vėliau susikaupė ir pasirodė puikiai. Pasaulio čempionu tapęs K. Mitkus labai džiaugėsi ir prižadėjo toliau tęsti treniruotes bei laimėti dar daugiau apdovanojimų.

„Kuo jaunesnė klasė, tuo mes geresni. Tai parodo, jog mes labai gerai mokome pačius mažiausius. Jie ateina ir iš karto laimi. Kuo einame toliau, tuo sunkiau. Mums dar trūksta įdirbio palyginus su kitomis šalimis, juk pradėjome treniruotis tik prieš metus. Vaikai augs ir tų medalių bus dar daugiau , – apie jaunųjų sportininkų perspektyvas kalbėjo treneris ir „Formulės-2“ lenktynininkas Edgaras Riabko.

Pirmoje klasėje pasaulio vicečempionu tapęs Joris Paulauskas džiaugėsi iškovotomis taurėmis. „Iš pradžių labai nervinausi. Dabar esu labai laimingas ir toliau tęsiu treniruotes tam, kad būčiau kaip Edgaras“, – šypsojosi aštuonmetis sportininkas.

Sūnaus pasiekimais didžiuojasi ir Jorio mama, Kristina Paulauskienė, teigianti, jog per mažiau nei metus pasiekti rezultatai tikrai stebina.

Antroje klasėje pasaulio bronzos medalininku tapo Suomijai atstovavęs lietuvis Dovydas Gedrimas. Jo mama Brigita pasakojo, jog sūnus pradėjo treniruotis tik gegužę ir šiandien Dovydas yra Europos čempionas bei pasaulio čempionato bronzos medalio savininkas.

Apdovanojimų ceremonijos metu pagrindinis organizatorius E. Riabko teigė, jog ši savaitė buvo ypatinga, kurios metu patyrė ne tik daug emocijų, bet ir įgavo patirties. „Eikite treniruotis, ne su kompiuteriais žaiskit ir tikrai tikiu, kad pasieksite savo tikslus“ , – kalbėjo „Formulės-2“ lenktynininkas E. Riabko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų