Pereiti į pagrindinį turinį

Apie reidus Kauno restoranuose pranešta iš anksto?

2017-04-12 13:07

Kauno ekonominės policijos pareigūnai tikrino žinomus restoranus – „London Grill“ ir „Talutti“. Neatmetama, kad kažkas restoranus apie planuojamus reidus galėjo įspėti iš anksto.

Pastarosiomis dienomis Kauno ekonominė policija miesto restoranuose vykdo intensyvius reidus. Neoficialiais duomenimis, pareigūnai apsilankė trijuose „London Grill“ ir keturiuose „Talutti“ restoranuose. Pastarojo savininkas Algirdas Talutis tikino, kad tokio pareigūnų vizito sulaukė pirmą kartą, tačiau „London Grill“ restoranuose inspektoriai lankėsi ir pernai. Tą kartą restoranus tikrino tik Valstybinė mokesčių inspekcija.

„Kauno apskrities VMI informuoja, kad, turėdama informacijos apie galimai neapskaitomas pajamas, viename iš „London grill“ restoranų 2016 m. gruodžio mėnesį pradėjo patikrinimą", – lakonišką atsakymą apie praėjusį restorano patikrinimą pateikė Kauno VMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt patvirtino pastaruosius Kaune vykdomų restoranų patikrinimus, tačiau jų nedetalizavo.

„Balandžio mėnesį Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba tikrina ūkio subjektus, siekiant nustatyti, ar yra pažeidimų. Šiuo metu daugiau informacijos neteikiama. Tokie patikrinimai vykdomi nuolat“, – sakė ji.

„Pareigūnai tikrino kasos aparatus ir įvairius dokumentus. Tai jau antras kartas per pastarąjį pusmetį. Reagavome įprastai, tai nėra naujiena mūsų versle, sulaukiame patikrinimų ir iš kitų institucijų“, – komentavo prisistatyti nenorėjęs „London Grill“ atstovas.

Padavėjai „Megoje“ dalijosi informacija, kad pas juos šiandien turi ateiti VMI. Jiems buvo pasakyta jokiu būdu su niekuo iš jų nekalbėti ir neatskleisti kažkokios informacijos.

Tačiau spėjama, kad apie tokius patikrinimus kai kurie šio tinklo restoranai žinojo iš anksto, todėl galėjo tinkamai pasiruošti ir pašalinti galimus pažeidimus. „Kauno dienos“ redakcija sulaukė vienos restorano „London Grill“ darbuotojos laiško. Moteris tikino, kad apie reidą jie buvo informuoti iš anksto. Anot jos, darbuotojams buvo liepta su pareigūnais nešnekėti.

„Kaune pirmadienį net tris „London Grill“ restoranus kratė. Įdomu tai, kas sukėlė tas kratas ir tai, kad apie pareigūnų apsilankymą pats restoranas „London Grill“ jau žinojo ir buvo tam pasiruošęs. Padavėjai „Megoje“ dalijosi informacija, kad pas juos šiandien turi ateiti VMI. Jiems buvo pasakyta jokiu būdu su niekuo iš jų nekalbėti ir neatskleisti kažkokios informacijos“, – laiške dėstė Rūta.

Restorano atstovai tokias kalbas paneigė. „Tikrai geranoriškai bendradarbiaujame su tikrintojais ir visą informaciją, kurios jie prašo, pateikiame, todėl jus pasiekusi informacija nėra teisinga“, – atsakė „London Grill“ atstovas.

Patikrinimą vykdžiusių institucijų atstovai taip pat apie galimai nutekintą informaciją daugiau nekomentavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų